europ_asistance_2024



Letní pánská jízda po ČR

Kapitoly článku

Druhý den po snídani už se těšíme na výjezd na sedlo z druhé strany. Překvapují nás tam supersportovní auta, co se honí nahoru - dolů po sedle. Takže sjíždíme opatrně dolů a koukáme na ty blázny. A že je na co koukat.

Ve Velkých Losinách odbočujeme na Rýmařov a chytáme se partičky zdejších borců, kteří nás provedou zatáčkami. Já na konci toho vláčku mám pocit, že mi ujíždí, zato Petr se jich statečně drží. A Fazer dostává pěkně napít. V Rýmařově se odpojíme a jedeme na jih na Šternberk. V plánu je hrad a oběd. Ke hradu se dostáváme, ale nějak nemůžeme najít obvyklé parkoviště, co bývá u vchodů do hradů, tak necháváme mašiny v prudkém stoupání u krajnice silničky za hradem. Riskuji to a nechávám vše nezajištěné na motorce – v tom vedru se mi nechce se tahat s brašnami.

 

 

Hrad je stejně zavřený, probíhá rekonstrukce, ale je nám líto se tam nepodívat. Trochu drze tam tedy nakráčíme a děláme fotky. Už zase rychle mizíme. Brašny jsou v pořádku. Hledáme v centru nějakou pěknou restauraci. Nacházíme pizzerii, sedáme ke stolům venku a opodál vidím dvě krásná Ferrari. Jsou to ti samí, co byli dnes na sedle. Ty si musím vyfotit.

Syti a napojeni vyrážíme přes Olomouc na Pálavu. Nebudu lhát, je to pořád rovně a na motorce dost velká nuda. Kromě toho to kazí silný provoz a vedro. Korunu tomu všemu nasazuje fakt, že zabloudíme ve Veselí na Moravě. Dělá se tam silnice a musí se to klikatě objíždět městem. Máme toho nějak dost. Ale náladu si přece nenecháme zkazit! Zastavíme a doplňujeme tekutiny. Ve Strážnici už provoz řídne, valíme to směrem na Mikulov. Jen pro zajímavost: o týden jsme se minuli s tornádem, které poničilo Hrušky a okolní obce.

Tak jsme to zvládli, hurá. Házíme brašny na pokoje penzionu Panská sýpka v Sedleci a jdeme se pansky najíst. Večer se protahuje zhruba do půlnoci, vínečka jsme něco popili a já se spíše po paměti dopotácím na pokoj, padám do postele a jsem totálně mrtvý. Ráno bude krušné…

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (24x):


TOPlist