gbox_leden



Route 66 expedition

Motorkářská vozíčkářská svatební cesta po Route 66.

Příběh Lukáše a Míši

Lukášovi je 28 let, pochází z Ostravy. Po úrazu na horách je ochrnutý na spodní část těla. Je to prima chlap, sportovec – hraje florbal i na vozíku, reprezentuje ČR a to i stříbrně. Studuje dálkově speciální pedagogiku a láká ho dobrodružství, vozík nebere jako životní překážku. S Míšou se znají léta a blízkost Las Vegas je přivedla realizovat to, o čem delší dobu přemýšlí – vzít se! Route 66 je jejich splněný sen - bude to nezapomenutelná svatební cesta.


Co vás možná o expedici zajímá

Expedice se pojede od 27.3.2013 do 11.4.2013, celková délka 4500 km na trase Route 66 z L.A. a zpět v půli cesty.5-ti letý cestovatelský cyklus bude symbolicky zakončen na matce všech cest – Route 66. Radkův přítel Oliver Shokouh se zároveň stal sponzorem této jízdy – zapůjčí bezplatně motocykl Harley Davidson. Finančně přispěje také Tomáš Vrátný z Bonver Dakar týmu a občanské sdružení Outdoors Riders. Výbavu zajistí Geneze Víti Ryšavého. Výpravu podpořilo hlavní město Praha .
Účastník vozíčkář Lukáš Grüner se expedice zúčastní jako spolujezdec za řidičem motocyklu Radkem Krieglerem, doprovodný vůz bude řídit Lukášova přítelkyně Michaela. Blízkost Las Vegas zlákala Lukáše a Michaelu k rozhodnutí nechat se oddat v tomto slavném městě…
Jsme rádi, že vozíčkářský cyklus expedic můžeme zakončit slavnou motorkářskou cestou Route 66 a na kultovní motocyklu Harley Davidson a navíc i svatbou!

27. 3. 2013 do 11. 4. 2013, 2800 mil, 16 dní v USA, na motocyklu Harley Davidson
Lukáš Grüner + Michaela Mališová, Radek Kriegler (řidič motocyklu )


Higlights

Route 66 – Grand Canyon – Joshua Tree NP – Monument Valley – Bryce Canyon – Zion NP – Las Vegas – Sekvoia NP– Death Valley – Los Angeles – Hollywood – Harley Davidson Glendale

Děkujeme za podporu, bez vás bychom to nezvládli. …seznam sponzorů a kamarádů
  • Víťa Ryšavý - Geneze
  • Tomáš Vrátný – Bonver Dakar Team
  • Outdoors Riders
  • Oliver Shokouh – Harley Davidson Glendale, USA
  • Hlavní město Praha

Děkujeme za podporu médií a kamarádů
  • Motorkari.cz
  • Deník
  • Motodeník
  • Motoroute
  • Motohouse
  • Česká televize
  • Český rozhlas

Můžete jet s námi! Možná bude ještě volné místo v doprovodném vozidle. Další informace. Radek Kriegler, tel.: 723507809, r.kriegler@gmail.com . Informace o expedici najdete na: www.outdoorsriders-route66.webnode.cz

Historické okénko expedic od Sahary až po vrcholky Himaláje a zpět k matce cest Route 66. Pětiletý cestovatelský cyklus s vozíčkáři a motorkami po 4 kontinentech

2008 – Afrika - Sidecar Ride do Maroka, Nultý ročník benefice na principu Love Ride
2009 – Asie - Expedice Blue Land do indických Himalájí (Khardung La - 5602 m.n.m)
2010 –Jižní Amerika - Expedice Titicaca do peruánských And (Machu Picchu, Cotahuasi)
2011 –Srdcem Evropy - Europa Cross Roads
2013 – Severní Amerika - Route 66 Expedition

Na podzim roku 2007 se začal psát příběh motorkářské odyssey nebývalého rázu – 5-ti letý projekt pro vozíčkáře. Odvážný nápad motorkáře Radka Krieglera, který si vytýčil za cíl dovézt vozíčkáře v sedle motocyklu na všechny kontinenty. Dopřát i vozíčkářům, to co sám miluje – cestování na motocyklu.
Cestovatelský cyklus si užili 3 neohrožení muži a 3 neohrožené ženy vozíčkáři – na motocyklu po cestách i necestách celého světa. Radkovi se podařilo vozíčkáře v sedle motocyklu dovézt na marockou Saharu, ale i na nejvyšší průsmyk světa Khardung La ve výši 5600 m.n.m v Himálaji, do jihoamerických And k jezeru Titicaca nebo na Machu Pichu nebo např. do východoevropských Karpat či na Marmoladu.
Celkem přes dvacet pět tisíc kilometrů v 16 zemích světa na čtyřech kontinentech, expedice trvaly průměrně 18 až 30 dní.
Jejich příběhy jste měli možnost sledovat jako návštěvníci výstav, motocyklových show, čtenáři odborných časopisů i novin.
Letošní příběh Lukáše a Míši na Route 66 to je splněný motorkářský a životní sen v jednom.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (17x):


TOPlist