europ_asistance_2024



Bikers hotel Dolte - motorkáři vítáni

Máme pro vás tip na parádní víkend nebo dovolenou. Jeseníky jsou pro motorkáře oblíbenou destinací, a málokde v naší republice najdete tak hustou koncentraci parádních silnic a turistických zajímavostí. A co teprve, když se k tomu navíc přidá kvalitní základna se slušným a levným ubytováním a dobrou stravou.

Co si budeme povídat, hotel pro motorkáře může těžko vést lépe někdo než ten, kdo mezi ně sám patří a zná jejich náturu. A to je také případ Bikers hotelu Dolte, jehož majitel a šéf v jedné osobě má k motorkám blízko už pěknou řádku let. Vystřídal už pár různých strojů a momentálně jezdí na vysněném Harley-Davidsonu Softail Breakout.
Jeho dalším splněným snem je motorkářský hotel, který začal před pár lety provozovat v malebné vesničce Sobotín na úpatí Jeseníků. V moderně zrekonstruované budově se vyspí několik desítek  hostů, kterým jsou k dispozici dvou- a třílůžkové pokoje a o něco větší apartmány za opravdu lidové ceny. Kdo přijde na recepci s helmou v ruce, dostává navíc automaticky slevu padesát korun na postel a noc. Na větší akce se dá využít i kapacita přilehlého chatového tábora, který pobere dalších 100 lidí. Není tedy problém uspořádat v hotelu klubový sraz, jako to už vyzkoušeli třeba členové Harley Davidson Clubu Brno nebo klubu majitelů motocyklů Yamaha Bulldog.
Na hlad nebo žízeň si v Dolte zatím nikdo rozhodně nestěžoval, místní kuchyně je naopak vyhlášená v širokém okolí, a když se podíváte do knihy hostů, najdete jenom slova chvály. Hodně hostů se sem vrací právě kvůli kulinářským zážitkům, až už vyzkoušeli hotovku z denního menu, místní specialitu (například z Loštických tvarůžků), steak nebo jenom chuťovku k pivu. V jídelním lístku je pokaždé i něco pro vegetariány, a ti kdo naopak holdují masu, si určitě nenechají ujít grilovačku na terase.
Motorkáře ale budou zajímat hlavně zajímavé trasy v okolí, a těch je tu nepočítaně - to jsme zkusili na vlastní kůži během dvou předchozích Honda Festů. I když do Bikers hotelu přijedete bez vlastního itineráře, pan majitel vám s výběrem trasy ochotně poradí, případně i zapůjčí navigaci s nahranými trasami. A kdybyste cestou náhodou zmokli, po návratu budou připraveny vyhřáté místnosti na usušení.

Sebe můžete po návratu z deštivé vyjížďky zahřát v hotelové sauně (nebo v baru, kde žije Jack), za parných dnů máte naopak možnost zchladit se ve venkovním bazénu. Večerní zábavu pomůže společně s Jackem rozproudit stolní fotbálek a karambol, pro firemní nebo prezentační akce je k dispozici konferenční sál.
Samozřejmostí v bikers hotelu je možnost zaparkovat motorku na noc v uzavřené garáži, a pro případ technického problému je k dispozici i slušně vybavená dílna. Na důkladné umytí motorky vám tu rádi půjčí wapku, pro prázdnou nádrž se vždycky najde něco v kanystru a když se náhodou nepovede odstranit závadu na místě, zařídí vám odvoz stroje do servisu nebo domů.
Jak už napovídá název, v Bikers hotelu Dolte jsou prostě motorkáři vítáni, a díky vstřícnému personálu se tu budou určitě cítit jako doma. O spokojenosti nejlépe svědčí zápis v knize hostů od Miroslava Sáblíka:
Děkujeme za uspořádání motosrazu YAMAHA Bulldog, naprosto vyjímečná akce, počasí, prostředí, přímo dokonalá obsluha (žádný půllitr nezůstal chvilku prázdný,přímo skvělá kuchyně dlouho do noci - bohaté a chutné porce,prý nejlepší Bulldog sraz ve své historii. Mohu jen doporučit - motorkáři neváhejte.
Více info na www.hoteldolte.cz

Informace o redaktorovi

Petr Poduška (Odebírat články autora) - Výška testovacího jezdce: 186 cm

Body zájmu
  • Bikers Hotel Dolte Sobotín

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (16x):
Související firma
  • Hotel Dolte - J.M.PET Hotels

    Hotel s restaurací v podhůří Jeseníků se zaměřením na motorky,čtyřkolky a lidičky se stejnou vášní ! Nabízíme úžasnou atmosféru, poctivou kuchyni a okolí plné skvělých silnic a cílů, které stojí za shlédnutí. Střechu pro sebe i motorku najdeš u nás na dvorku !!!



TOPlist