globalmoto_kveten





Téma: Zasírači vláken
9.11.2010 v 21:18
Zasírači všech vláken spojte se!!!

To se to tady pěkně zasírá!


Naposledy editováno 10.04.2012 18:53:53

Blokovaní uživatelé: eMnatřetí

1 reakcí na tento příspěvek Zasírači vláken

14.9.2023 v 11:17 | Nahoru | #25561
Codo - máš teho tom taléřku nějak pomálu. Anebo to byl větší taléřek než ukazuje fotka. Hmmm anebo několikátá porce copak to tam nahoře máš za zvláštní tatarku? To je s koprem?? Ale vypadá to opravdu hezky a slintavě

(reakce na) Zasírači vláken

14.9.2023 v 17:12 | Nahoru | #25562
Bimbam> Nejsem pažravej dobytek, neb bych měl už tak sto třocet kilo.... Ale poravdou je, že talíř je skutečně hodně velkej, sotva do mikrovlnky pro představu

Pami. Morava je známá těmi paranormálními jevy, toť!

2 reakcí na tento příspěvek Zasírači vláken

18.9.2023 v 13:32 | Nahoru | #25563
Codo - tož velkej talíř na kterým je "normální" porce, vypadá tak jaksi poloprázdně, tudíž si člověk může říct anebo mít ten pocit - vždyť na tom taléřku skoro nic nemám, já držím dietu jak Brno. A tož to si možu ještě trochu přidat

(reakce na) Zasírači vláken

18.9.2023 v 13:56 | Nahoru | #25564
Bimbam> Presně tak to je,a člověk pak nemá ani výčitky svědomí že se přežírá...když jsem si dal jen půl talíře, né.?

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Zasírači vláken

18.9.2023 v 16:43 | Nahoru | #25565
Bimbam> Vidíte to chlapci špatně! Když naplníte velkej talíř, víte, že není třeba se přežírat přidáváním...

(reakce na) Zasírači vláken

20.9.2023 v 23:00 | Nahoru | #25566
Codo> Ale zase ta rozkoš si přidat......kolik chceš....

Dal bych si bramknedlíky plněné uzeným, s červeným zelím, smaženou cibulkou a pivem....no tvl.....to je porno !!!

Naposledy editováno 20.09.2023 23:02:53

1 reakcí na tento příspěvek Zasírači vláken

21.9.2023 v 09:50 | Nahoru | #25567
PaMi - dneska to budu mít k obědu , teda podobné, uzené, bramborové šišky ( šulánky že ) a červené zelé. Su zvědavej jak to závodka uklohní. Včera vařili kachnu ( ne celou , enem stehýnko ) se šťouchanejma erteplama a bylo to velmi prudce jedlé.

(reakce na) Zasírači vláken

21.9.2023 v 17:51 | Nahoru | #25568
Bimbam> Toš co by né. Někdy se i závodka povede. Taky jsem měl štěstí na jednu takovou.

Zasírači vláken

24.9.2023 v 13:46 | Nahoru | #25569
Tak dnes jídlo prosté, skoro pro chudé. Uzená pečeně vepřová s bramkaší. Samozřejmě okurčička.

Zasírači vláken

24.9.2023 v 20:11 | Nahoru | #25570
My měli dnes obrovký kusy nejkrásnějc upečený krkovice s kapustou na uzeným špeku s bramborem...

1 reakcí na tento příspěvek Zasírači vláken

5.10.2023 v 13:27 | Nahoru | #25571
Jak se to upeče aby to bylo nejkrásnějc?

(reakce na) Zasírači vláken

5.10.2023 v 16:07 | Nahoru | #25572
Bimbam> Přece tak, že krásnějc už to nejde, ty truhlíku!

1 reakcí na tento příspěvek Zasírači vláken

5.10.2023 v 23:12 | Nahoru | #25573
Hmmm, vždycky jde něco ještě krásnějc

(reakce na) Zasírači vláken

6.10.2023 v 16:23 | Nahoru | #25574
Bimbam> Některý věci jsou tak krásný, že kdybys je chtěl vylepšit, tak už je jenom pokazíš.

1 reakcí na tento příspěvek Zasírači vláken

6.10.2023 v 17:48 | Nahoru | #25575
PaMi má samozřejmě pravdu a ty to víš, mašinfíro, jen tady s náma hraješ podivnou hru! ))

2 reakcí na tento příspěvek Zasírači vláken

7.10.2023 v 07:55 | Nahoru | #25576
No jo, možná to tak je PaMi. Mně dycky tvrdil mistr v učení - když si ty holomku myslíš že jsi udělal už opravdu dobrou sekyru když s ní přesekneš stovku hřebík a na ostří není žádná známka opotřebení, tak zkus přeseknout dvoustovku a uvidíš. To jako o tom, aby jsme nebyli nikdy úplně spokojeni se svou prací a neusnuli na vavřínech. A tu sekeru co jsem potom později dělal na učňovskejch závěrečnejch zkouškách ( úplně náhoddou jsem si fakt vytáhnul jako výrobek sekyru ) tak tu sekyru mám dodnes a dodneška s ní štípu špalky.

Apropó nevíte co je s "dámou v krabici" čili s Pechym???? Se nějak dlouho neukázal.

(reakce na) Zasírači vláken

7.10.2023 v 11:16 | Nahoru | #25577
Bimbam> Já teda o kovařině vím jen to, že se provozuje v takovejch začouzenejch kobkách co vypadaj jako peklo, ale mistr, čo by mě nutil sekat sekerou hřeby...to asi nebyl nejostřejší pastelka v penále...

Naposledy editováno 07.10.2023 11:17:29

(reakce na) Zasírači vláken

7.10.2023 v 12:49 | Nahoru | #25578
Bimbam> Správná kuchařka nesmí být nikdy spokojená! Jedno moudro. A pak druhý: když to má chlap u svý ženský doma, neběhá za jinejma. Obojí je z podobný doby a obojí obsahuje skutečnou informační hodnotu, kterou stojí za to uchovat pro další generace

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Zasírači vláken

7.10.2023 v 18:20 | Nahoru | #25579

Codo píše: PaMi má samozřejmě pravdu a ty to víš, mašinfíro, jen tady s náma hraješ podivnou hru! ))


Hele. Bimbác je hodnej kluk, co má rád uzený a zelí. To nás spojuje. Všechny.... A proto ho máme rádi. Některý věci třeba vidí jinak, ale to je v pořádku. On akorát neví, že se domluvíme a potom ho přepadneme, a vyžereme.

(reakce na) Zasírači vláken

7.10.2023 v 23:11 | Nahoru | #25580
PaMi> Já ho mám taky rád a příspěvek byl psán s úsměvem! Ale vyžeru ho klidně s váma, pacholka )))))

1 reakcí na tento příspěvek Zasírači vláken

8.10.2023 v 13:18 | Nahoru | #25581
Něco k jídlu pro unavené pocestné se u nás jistě kdykoli najde. Přece nenecháme přepadové komando odjet hladové. Pravda, někdy může příprava dlabance trvat déle než v hospodě, zejména když se musí suroviny vytáhnout přímo z mražáku. Ale pro tuhle alternativu tady máme sklep a v něm všelijaké nápoje od vína po kořalku. My občas něco oed někoho dostaneme, sami to nezlikvidujeme, strčíme to do sklepa a tam to čeká až se objeví někdo, kdo nám od toho pomůže. A než se flaška ( či flašky) vyslope, jídlo se třeba i společnýma silama uvaří. Nejsu zas až tak dobrá duša abych to roznášal bezdomáčům po Svinibrodu a okolí. To radši ať to vyslope náščeva

Naposledy editováno 08.10.2023 13:20:24

Zasírači vláken

8.10.2023 v 13:43 | Nahoru | #25582
Dáma v krabici vás všecky pozdravuje, momentálně se nedostane na net ale časem až to bude provozuschopné tak se objeví. Bylo mi divný co se děje že se tak dlouho neukázal a naštěstí jsem na něj vyštrachal telefonní numero Tož jsem mu cinkl

(reakce na) Zasírači vláken

9.10.2023 v 20:27 | Nahoru | #25583
Bimbam> Jen zas tak nenabízej, netušíš, kolik toho sežerem a vypijem ))))

1 reakcí na tento příspěvek Zasírači vláken

12.10.2023 v 12:44 | Nahoru | #25584
No, u nás se vaří ze starého zvyku pomalu jak pro regiment i když už mládež opustila hnízdo. Takže desetilitrovej hrnec guláše není nic nezvyklého. Já osobně tvrdím že v malém množství se ty chutě prostě nedají správně udělat. Jídlo není vejce na tvrdo, který se dá uvařit klidně jen jedno ( a já ho nepovažuju za jídlo, já ho považuju za surovinu k uklohnění něčeho ). Jenže pak to dlabem pomalu tejden a já si dycky řeknu že už raději vařit nebudu, protože vždycky nějakým řízením osudu uvařím množství větší než malé Jediný jídlo kde se mi tohle nestává je chleba. Ten udělám pokaždý v rozmezí 1 200 - 1 350g. Záleží jenom na tom, jestli tam dám dvě hrsti škvarků nebo ne. Ten škvarkovej je prostě zákonitě těžší.

(reakce na) Zasírači vláken

12.10.2023 v 20:00 | Nahoru | #25585
Bimbam> Kamaráde, všecko by se mělo vytesat do kamene! Klobouk dolů

1 reakcí na tento příspěvek Zasírači vláken

12.10.2023 v 21:47 | Nahoru | #25586
Ahojte , vospolok, Bimbam ma inšpiroval svojimi príspevkami a mňa ako vždy, napadla smiešna príhoda starého Krokoša. Bimbam ma inšpiroval tým škvarkovým chlebom. Tak čítajte. narodil som sa a býval roky v Snine, mestečko na východe Slovenska. A v tej Snine je pekáreň , torá tam bola ešte za komančov. Po revolúcii k tej pekárni pristavili aj podnikovú predajňu. Príhodu som počul kde inde, ako v krčme u Sklenára. Porozprávaal mi to pracovník pekárne a účastník tejto príhody. Raz dávno, sa jednému kolegovi z pekárne narodl syn. dnes má už asi 25 rokov. Ten pracovník doniesol do práce kopu chlastu a k tomu tiež kopu dobrého jedla , lebo zabil prasiatko , ako to býva, jeden sa narodí, a jeden zomrie. Súčasťou hostiny boli samozrejme aj škvarky a ako sa strašne ožrali a opili tak sa jeden pogrcal od tých škvariek a hamba napísať vygrcal sa do zamieseného cesta na chlieb. O dva dni prišiel do podnikovej predajni dedko rusnák a pýta si od predavačky škvarkovoj chlib. Predavačka začudovane hovorí , aký škvarkový? Škvarkový nemáme , máme vyrážkový, čierny, biely Michalovský, ale škvarkový???? Dedko, šak som ho kúpil a jaky bul fajnoj , tu u vás som ho kúpil škvarkovoj fajnoj bul. Predavačka potom zišla do pekárne a sa pýta chlapov, to čo ste to napiekli za chleba?

Naposledy editováno 13.10.2023 10:21:24

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Zasírači vláken

14.10.2023 v 11:55 | Nahoru | #25587
krokoš> Kamaráde, máme Tě rádi, Tvoje historky jsou někdy k populární, ale z téhle se mi celkem zvedá kufr. Dyť je to hnus....

(reakce na) Zasírači vláken

14.10.2023 v 16:13 | Nahoru | #25588
PaMi> čau, ja si na to spomeniem stále, keď jem škvarkové pagáčiky, no a keď bimbam spomenul ten škvarkový chlieb.......

1 reakcí na tento příspěvek Zasírači vláken

14.10.2023 v 23:38 | Nahoru | #25589
Tož , jak velká asi mohla být ta díž s těstem?

(reakce na) Zasírači vláken

15.10.2023 v 11:12 | Nahoru | #25590
Bimbam> čau, no toj a ja neviem ( veľkosť nádoby na cesto) , ja som tu príhodu len počul, Ono, to možno už bolo zamiesené a dedkovi sa ušlo možno viac tých škvariek s mäsom a prílohou. No, fuj, už sa v tom radšej nepatlajme lebo sa chudákovii PaMi celkom zhnusím. Ja, keď som piekol chlieb (doma) tak som doňho dával len strúčik cesnaku. V celku. Na vrch. Keď som ešte býval na východe a chcel som sa naučiť piecť veľkonočné koláče, tak som šiel na školenie k babkám a tam som sa učil. Ono sranda sem a sranda tam, ale vymiesiť cesto ručne je riadna makačka.

PS: pekáreň to bola veľká, za starého režimu slúžila táto jedná pre celé mesto a okolie, cca 20 000 duší+zopár dedín okolo.

Naposledy editováno 15.10.2023 11:14:28
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist