Když už ale rád žeru (a určitě nejsem jedinej, kdo to má stejně), docela by mě zajímaly nějaký tipy na tyhlety přicházející svátky. Jasně že nemyslím takový "objevy" jako je ryba nebo řízek se salátem nebo cukroví. Zplundorovat si pajšl po třech dnech řízků umí každej. Ale někdo má určitě i jiný nápady, zvyky a oblíbený tipy na jídla nebo zaručený recepty.
Tak sem s nima, ať je letos nějaká změna
_xy_ píše: ...jenže ono je to přesně naopak - olomoucké tvarůžky z Loštic jsou z tvarohu, ty německé z Lidlu a Kauflandu syrovátkové...
ty z kauflandu jsem si koupil jednou, nevyzrálý tvrdý hnus. Osobně mám nejradši gastro kousky jsou malé a vždy byly krásně vyzrálé, žádný tvaroh.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
Filous píše: ...mam tady nachystanýho klasickýho Comandante a pornorum Ron de Jeremy...už aby bylo třiadvacátýho...dopíjim zbytky načatých lahví, abych si udělal místo na baru a tejram se těšením na další ještě nenačatý...čistej masochismus
To je ale krásnej program! Starý dělá místo novýmu. Evoluce
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
maco píše: V tom případě mám další tip ale ten tady nedáš, to bys musel do toho Thajska plus mínus ale Thai food zrovna nemyslím a vrátím se zpátky k rybě, takový čerstvě ulovený Blue Marlin nebo Swordfish neboli Mečoun obecný s bramborem ve slupce pečeným v alobalu s citronovou majonézou a čerstvou zeleninou, tak to když vezmeš do huby, tak zjistíš že Bůh existuje O stupínek výše to ještě bude když mečouna vyměníš za právě ulovenou Barracudu
Nic lepšího jsem zatím v držce neměl ale šilhám po Wagyu. To by mohlo překvapit
Já jsem za nejlepší jídlo roku 2018 vyhodnotil naprosto senzačního uzenýho kapra s grilovanou zeleninou. Kapra jinak nežeru, ale soused na chajdě je vášnivej rybář a skvělej rybí kuchař...to bylo žrádlo jak bejk, až jsem tomu nechtěl věřit. Ten mečoun jak píšeš musel bejt fantastickej. Už jen když to čtu...
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
kerut píše: Codo> black angus bude s nejvetsi pravdepodobnosti bejk, protoze zadní šál je kus kravy (nekde kolem "stehna" videno lidskou terminologii), a maso z mladyho bejka je lepsi, ..a hadal bych z bude cernej kdyz je to black jinak je to maso dobry tak na lepsi gulas, za me nejlepsi kus jakykoliv kravy je vysokej rostenec(kdyby sis sedl na kravu tak to co je primo mezi tebou a krkem)...
no hlavně, že se nedal Angus Young z AC/DC k bleklífmatrs, už jsem se lek
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
Piwell píše: Záměrně jsem nepsal syrečky, ale tvarůžky. Protože jsou z tvarohu. Takže to jsou tvarůžky. A ano, jsou prostě jiné než olomoucké syrečky, které až tak moc nemusím, právě proto si kupuji a jím tyto.
Olomoucký "syreček" je jenom z Loštic od firmy A.W.
A jak vidno, syreček = tvarůžek, obojí je z tvarohu. Takže je zajímavé, že někkteré ti chtnají a některé ne. Podle mne jsou nejlepší ty z Loštic, jezdím si pro ně jednou za měsíc do Olomouce do podnikové prodejny.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
JiB píše: Olomoucký "syreček" je jenom z Loštic od firmy A.W.
A jak vidno, syreček = tvarůžek, obojí je z tvarohu. Takže je zajímavé, že některé ti chutnají a některé ne. Podle mne jsou nejlepší ty z Loštic, jezdím si pro ně jednou za měsíc do Olomouce do podnikové prodejny.
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
JiB píše:
Ty z Loštic jsou nejlepší. Ovšem na různé tepelné úpravy mi jich přijde llíto. Ty se mají nechat vyzrát, a potom jenom mírně opepřit, trochu papriky, a čerstvý chleba s máslem. No a samozřejmě podlít dobrým pivem.Na všechno ostatní se dají použít i ty německé.
Akorát mě sere, že ty loštické jsou čímdál menší, a dražší. Njn...
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
PaMi píše: Ty z Loštic jsou nejlepší. Ovšem na různé tepelné úpravy mi jich přijde llíto. Ty se mají nechat vyzrát, a potom jenom mírně opepřit, trochu papriky, a čerstvý chleba s máslem. No a samozřejmě podlít dobrým pivem.
Na všechno ostatní se dají použít i ty německé.
Akorát mě sere, že ty loštické jsou čímdál menší, a dražší. Njn...
Co je dobré je povětšině i dražší, bohužel.... Ale vanička "kousků" 450 gr za 100 se mi zase nezdá až tak moc. Krabička cigaret či tři pivka, ekvivalent A "kousky" jsou vynikající, navíc ty s kmínem nebo cibulkou....
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
Codo píše: Já jsem za nejlepší jídlo roku 2018 vyhodnotil naprosto senzačního uzenýho kapra s grilovanou zeleninou. Kapra jinak nežeru, ale soused na chajdě je vášnivej rybář a skvělej rybí kuchař...to bylo žrádlo jak bejk, až jsem tomu nechtěl věřit. Ten mečoun jak píšeš musel bejt fantastickej. Už jen když to čtu...
Lepší byla asi ta barakuda. Jinak na toho mečouna jsem chodil každý den večeři do jednoho podniku, to tam grilovali venku a ti si už mě tam pamatovali a už mě zdálky zdravili
Na pár dní jsme zaparkovali tehda někde kousek od malajských hranic a bydleli jsme u nějakého číňana no jednou už jsem to nevydržel, tak jsme si pronajali lod'ku a jeli jsme si ulovit něco sami. No ale museli jsme celkem dost od pobřeží protože blíž nic nezabíralo, nakonec už byla skoro tma tak jsme chytli dvě ryby ani nevím co to bylo, jednu jsem dal tomu číňanovi a tu druhou jsem mu řekl at' nám ji udělá k večeři no ale celkově to byl tak průměr, žádná extáze.
Uzeného jsem zkusil jednou akurát pstruha na rybářské baště kam jsem jezdil často a víckrát už ho ani nemusím ale objevil jsem vloni v Jeseníkách další rybářskou baštu kde jsem začal jezdit a pstruha tam dělaj ještě lepšího, v trojobalu
_xy_ píše: ...jenže ono je to přesně naopak - olomoucké tvarůžky z Loštic jsou z tvarohu, ty německé z Lidlu a Kauflandu syrovátkové...
Paradoxem je, že ten tvaroh Loštice nakupují v Německu, protože v něm jsou údajně lepší kultury na zrání než v tom českém.
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
Kousek u Moravský Třebový zase dělaj (dělali??) úžasnou uzenou makrelu. Řeklo by se - blbost - ale když se umí, tak se z otloukánka stane královna plesu. Pokud někdo někde dokurvil uzenýho pstruha, můžeš si bejt jistej, že to není vina ani rybky, ani úpravy.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
..coz me rovnou evokuje jeste druhu vzpominku, jak jsme varili kralici hlavu a maminka mi naridila mu vydloubnout voci, ze prej na ni z hrnce furt blbe kouka
..jinak na vanoce zerou starci se salatem rizky, a ja jako normalne testoviny..
3 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
FJRPEPA píše: Codo> Jo takovej pořádnej stejk z tuňáka koupenej čerstvej na rybím trhu a udělanej na grilu to je ňamka, Nevýhoda je pouze cena,
Tuňák na Sri Lance a tady se nedá srovnávat a navíc asi za pětinu...to mi tady chybí, všechny ty ryby, krevety a jiný potvory a také ovoce, nepřekonatelné
Byl jsem na Vánoce na Kubě i na Srí Lance a má to něco do sebe, opravdu ta pravá pohoda, člověk nic nemusí, žádný nakupování, šílenství...a když chce, tak se zbaví i rodiny
2 reakcí na tento příspěvek Co žerete o vánocích
Jo, a máti dělává pomalu pečenou kachnu, to se ten vták akorát nasolí, nakmínuje, mrskne do pekáče, podlije trochou vody a zakryje natěsno alobalem. Trouba se načasuje na půlnoc, a peče se do rána při nějakých 100-110°, osm, devět hodin podle velikosti. Pak, na poslední cca hodinku a půl, se teplota zvýší a kačena odkryje, aby byla kůrčička. Z kachny se vypeče veškerý tuk, maso je krásně vláčné, šťavnaté, a samo odpadává od kosti. Doporučuju vyzoušet!
Naposledy editováno 07.12.2020 11:29:40