Téma: Recept na hermouše
8.1.2019 v 14:35
Zima v plným proudu a mně se pod ruce dostala hromada hermelínů a tak se naskýtá otázka co s nima?
Jednou jsem dostal flašku nakládaných, pikantních, který byly úplně dokonalý, ale samozřejmě nemám už nejmenší zdání co tam vše bylo.
Máte někdo tip jak je naložit? Předpokládám že se tu určitě nějaký gurmán najde, co se třeba i rád podělí, pochlubí
Předchozí
1 2 3
Následující

(reakce na) Recept na hermouše

17.1.2019 v 13:10 | Nahoru | #61

GL1 píše: FILODENDRON> člověče, tys to asi trefil, já je totiž po zalití a zchladnutí dával do temného sklepa
přísady +/- stejné, ty listy byly sice umyté, ale čerstvě natrhané z vína a třešně, co rostly na naší zahrádce, tak jestli se nedávají nějaké upravené/ sušené/ kupované ?



Listy se dávají čerstvé.

Recept na hermouše

17.1.2019 v 13:45 | Nahoru | #62
Tak tak, listí čerstvé, ono stačí když to necháš normálně třeba v kuchyni nebo ve špajzu,ani to nemusíš dávat na okno na sluníčko ( co kdyby to spadlo že) ve sklepě je tomu zima a špatně probíhají kvasný procesy. Náš táta dělával "láčenky" tak že do toho dával ještě křenovej list a někdy když jo pokusničil tak tam dal na rozjetí procesu okoralej krajíček chleba- To se ale pak muselo trošku hlídat.

Recept na hermouše

17.1.2019 v 14:52 | Nahoru | #63
Jojo, ten křenový list se může přidat také.

Recept na hermouše

17.1.2019 v 19:32 | Nahoru | #64
když už jsme u láčenek.....vybavuje se mi vyprávění Vladimíra Menšíka , jak jako kluci chodily žebrat o lák ze sudu , a paní jim povídá, co na tom máte ?, dědek do něj chodí chcát

1 reakcí na tento příspěvek Recept na hermouše

19.1.2019 v 12:53 | Nahoru | #65
Ty nakládané hermelíny mě začínají lákat, velkých sklenic bych tu měl dost. Jen tedy asi teď neseženu ty listy z třešně Nemá potom takto naložený hermelín vedlejší účinky, když jich sežeru půl sklenice? Abych nedopadl nějak takhle

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Recept na hermouše

19.1.2019 v 14:14 | Nahoru | #66
Lad22> Ty listy (z višně) se dávají do kvašáků a ne do hermelínů. Tam max. tak bobkový list.

(reakce na) Recept na hermouše

19.1.2019 v 14:18 | Nahoru | #67
FILODENDRON> tak to se mi to povedlo celé pomotat Asi se půjdu podívat, která sklenice by byla tak akorát

Recept na hermouše

21.1.2019 v 20:31 | Nahoru | #68
Ale nechoď hledat hladovej protože bys přitáhl třicítku demižón a odstranil z něj tu horní úzkou část To je jak jít do krámu s potravinama po ránu hladovej - taky člověk neví co by sežral a nabere si toho třikrát tolik (samozřejmě že to pak zdlábne, co by nezdlábl )

Recept na hermouše

10.2.2019 v 20:41 | Nahoru | #69

Recept na hermouše

10.2.2019 v 21:47 | Nahoru | #70
Pokud s ti nechce čekat, tak nahoře rozriznout, hodit do rozpalene trouby, počkat až se rozpecou, dle chuti posypat grilovácim kořením a hotovo
Předchozí
1 2 3
Následující
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist