Supermoto - Vysoké Mýto

Dnes proběhl poslední, a to šestý díl seriálu Mezinárodního Mistrovství České republiky Supermoto Fuchs Oil 2007 na Autodromu ve Vysokém Mýtě.

Za krásného počasí, které bylo k letošnímu ročníku velmi vlídné a na zbrusu novém povrchu závodilo bezmála sedmdesát jezdců ze čtyř zemí. Opět nechyběla celá naše závodní špička v čele s Petrem Vorlíčkem, který se stal po zrušení jednoho ze závodů seriálu již nyní držitelem titulu Mistra Evropy. Jeho náskok je totiž tak veliký, že nikdo ze soupeřů ho nemůže na posledních dvou podnicích, které se ještě pojedou, dostihnout. Petra čeká za týden ještě boj o titul Mistra Německa, kde je v současné chvíli jeho bodový stav shodný s úřadujícím Mistrem světa Jerome Giraudem a v neposlední řadě jede koncem září do Itálie jako člen reprezentace ČR na Mistrovství světa národů družstev.




Celý bezproblémový závodní den již tradičně otevírala kategorie Mitas Free Cup, ve které dochází k mnoha poutavým soubojům několika generací. Srdnatě se mezi sebou rvali mladičký Trávníček spolu s matadorem supermota, Vláďou Potužákem. Tomáš Trávníček, který jezdí v juniorské kategorii Mitas Free Cupu, nemá konkurenta a s přehledem svojí kategorii vyhrál.
V kategorii Mitas Free Cup bylo následující pořadí jezdců: 1. Vladimír Potužák, 2. Miroslav Auer, 3. Miroslav Pergl.



Kategorie Open Koelner Group byla plná napětí, jezdci a diváci očekávali opět tvrdý souboj mezi Pavlem Kajgrem a Jířím Blahou. Vše ale dopadlo podle známého pořekadla „dva se perou a třetí se směje“. A tak Jirka skončil celkově čtvrtý a Pavel pátý, tím kdo se smál totiž byla trojice Sandro Schulze, Víťa Janoušek junior a třetí v pořadí byl Martin Zeithammer.
I dnes se spolu utkali jezdci na čtyřkolkách ve třídě Čtyřkolky B&B Elektro.V této třídě není opravdu nouze o adrenalin, protože některé kousky závodníka Jindry Petlacha Vaše srdce opravdu zastaví. Stalo se ale již tradicí, že v této třídě dominuje maďarský pilot Tamás Bedö, který s přehledem vyhrál před zmiňovaným Jindrou Petlachem a třetím Petrem Balíkem.
A na konec přichází „třešinka na dortu“. Všemi očekávaný boj Petra Vorlíčka o první titul Mistra České republiky v supermotu. Ano není to překlep Petr opravdu nemá ještě český titul, neboť pro povinnosti v zahraničí nemohl nikdy odjet dostatečný počet závodů v ČR tak, aby to stačilo na Mistra republiky. A dnes se to konečně povedlo, a to v obou mistrovských třídách. Vorlíček neměl dnes opravdu konkurenta. Všem udělal radost Honza Kvasnička, který je ve skvělé formě a bude také spolu s Jirkou Bočkem reprezentovat naši republiku na Mistrovství světa národů družstev. Oba, jak Honza Kvasnička tak i Jirka Boček, měli v první rozjížďce pád v terénní části, ale oba bravurně zapeklitou situaci zvládli a dojeli na předních místech. Je nutné opět zmínit jízdu mladého Jana Vodochodského na stroji Aprilia, který se po celou dobu závodu držel naší špičky a stejně jako v Sosnové ve své třídě 450 dojel celkově druhý. Jako první dojel jak jinak než Petr Vorlíček a na třetím místě Jiří Boček.




Do třídy Prestige se v konečné klasifikaci vklínil pouze Honza Kvasnička před Jirkou Bočkem a vítězem se stal novopečený Mistr Evropy Petr Vorlíček.
Jelikož se jednalo o poslední závod sezony, tak na úplný závěr dne proběhlo vyhlášení vítězů celého ročníku Mezinárodního Mistrovství České republiky Supermoto Fuchs Oil 2007. Za velké podpory diváků byli vyhlášeni tito borci v následujících kategoriích a třídách.








Mitas free cup junior:
1. Tomáš Trávníček, 2. Milan Sitnianský ml., 3. Michael Hrdlička
Mitas Free cup:
1. Miroslav Auer, 2. Zdeněk Kuchař, 3. Vladimír Potužák
Open Kelner Group:
1. Jiří Blaha, 2. Pavel Kajgr, 3. Martin Zeithammer
Čtyřkolky B&B Elektro :
1. Tamás Bedö, 2. Petr Balík 3. Vladimír Bouška
Supermoto 450:
1. Petr Vorlíček, 2. Jiří Lovětínský 3. Petr Pinc ml.
Supermoto Prestige:
1. Petr Vorlíček, 2 Jan Kvasnička, 3. Marek Jahoda
„Král je mrtev, ať žije Král“ ročník 2007 je úspěšně za námi a těšíme se na ročníky další.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Libor Zhoř - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist