Republikový šampionát v supermotu zahajuje sezonu závody ve Vysokém Mýtě

O víkendu startuje prvním podnikem Mezinárodní mistrovství České republiky Supermoto. Pojede se v areálu autodromu ve Vysokém Mýtě. V sobotu odpoledne program začíná administrativními a technickými přejímkami, nedělní dopoledne patří volným a kvalifikačním tréninkům. Finálové jízdy se pak jedou v neděli 13. června 2021 od 13.30 hodin.

Disciplína Supermoto vznikla v 80. letech minulého století, kdy se s velkým ohlasem setkala myšlenka spojit dohromady speciály z různých disciplín, jako jsou silniční závody, motokros a plochá dráha. Stroje byly odvozeny z běžné produkce s určitým stupněm úprav. Supermoto je tak mnohem bližší veřejnosti, neboť s obdobnými motocykly se lze potkat v běžném provozu.

Navíc, tato relativně mladá disciplína motocyklového sportu je divácky atraktivní. Povrch okruhu závodu je zčásti asfaltový – odtud první slovo názvu disciplíny „super“ podle superbiků. Druhá část je tvořena uválcovaným hliněným povrchem. Na této přírodní části tratě jsou i skoky a klopené zatáčky, tedy druhé slovo názvu „moto“ spjaté s motokrosem.

Divácká účast na prvním podniku českého šampionátu v supermotu je možná, samozřejmě za splnění všech platných protiepidemických podmínek. Aktuální informace pořadatele najdete -- ZDE

Ve dnech 24. - 25. července 2021 přivítá Autodrom Vysoké Mýto poprvé v historii jezdce mistrovství světa v supermotu. S podporou Autoklubu České republiky získal Autoklub Karosa Vysoké Mýto pořadatelství druhého podniku v kalendáři FIM Supermoto World Championship.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist