MČR Supermoto - Cheb

V neděli 25. 9. 2011 se jel poslední závod v rámci Mistrovství ČR v Supermoto. Byl přemístěn z původně plánované České Lípy do Kartarény Ypsilonka v Chebu. Po celý víkend nás doprovázelo krásné počasí a ideální teploty. Snad jen ranní mlhy nad dráhou byly natolik intenzivní, že i samotný program v závodním dni musel být o jednu hodinu posunut. Jednoduše nebylo na dráhu vidět.

V posledním závodě si mnozí jezdci chtěli vylepšit svoje celkové pozice v ročním hodnocení. Souboje tak byly vidět od předních až po ty poslední místa v jednotlivých rozjížďkách. Do Chebu nepřijel ani jeden jezdec třídy S3 MX, takže se jezdilo pouze na malých kolech.
V kategorii S3 PitBike byla účast také minimální. Necelá desítka jezdců si tedy mohla připsat tučné bodové ohodnocení. Nejlépe letos na tom byl pouze ve dvou rozjížďkách překonaný Filip Neuvirt. Druhý skončil Adam Bajer a na třetí pozici se umístil Filip Schmied.
Konec sezóny poznamenal i účast pro letošní sezónu nově otevřené kategorie S3 Veteran Cup 40. Na dráze jsme viděli pouze čtyři jezdce. Vcelku bez problému zvítězil Milan Sitnianský před Jirkem Bláhou a Karlem Bednářem.
O trochu lépe na tom byly čtyřkolky. Tam se na první pozici ze šesti jezdců umístil Radek Procházka. Druhý skončil Milan Pískáček a třetí pozici si vyjela nestárnoucí ikona čtyř kol Vláďa Bouška.
Opětovně nejvíce natřískaná kategorie je S2. Do Kartareny přijelo bojovat 34 jezdců. Pohled na start této kategorie je opravdu úžasný. Hřmění motorů pár sekund před startem je vážně srdeční záležitost. V obou rozjížďkách jsme mohli vidět krásné souboje v celém jezdeckém poli. Opětovně všem vypálil rybník Erik Provazník, který nenechal nic náhodě a před vstupem do třídy S1 pro příští rok vyhrál obě rozjížďky. Pro celkově druhé místo si přijel Václav Schmid těsně pronásledován třetím Tomášem Červeným.
Mírně prořídlé pole třídy S1, které se roztáhlo na dlouhou dráhu a po zranění se navrátivší Víťa Janoušek nenechal nikoho na pochybách o svých výjimečných kvalitách. Vyhrál obě rozjížďky systémem „start - cíl“ a dojel si tedy pro první místo v závodě. V obou jízdách ho stíhal Tom „plochodrážník“ Trávníček (kdo viděl Toma vyjíždět některé zatáčky na stupačce v úplném driftu, tak pochopí jeho přejmenování). Možná Tomášův zdravotní handicap mu neumožnil plný výkon, a tak vždy na prvního Víťu trochu ztrácel. Tomášovi to určitě nijak nevadilo, protože si přijel celkově pro titul mistra ČR, a to již druhým rokem po sobě. Celkově třetí v závodě byl Milan Sitnianský jun., kterému dali do ruky RM-Z 450, do této doby jezdil na 250 a bylo z toho hned krásné třetí místo.
Sezóna nám skončila a pro příští rok si můžeme přát určitě více přestupů do třídy S1. S2 jsou vcelku přeplněné a snad díky postupovému klíči se podaří naplnit S1. Tím by bylo více jezdců v obou třídách. Doufám, že historické počty účastníků se budou překonávat i v příštím roce.
Je veliká škoda, že se pro letošní začínající podzim nepodařilo domluvit další ročník Olympie Supermoto show. Tak stejně i zakončení sezóny u Vorlíčků bohužel nebude. Nabitý kalendář UEM a Mistrovství Německa nedovolí organizaci tohoto show.

Tak nás většinu čeká dlouhá přestávka až do dalšího dubna. Proto pozor na pády při tréninku, ať se zase další rok sejdeme v plném zdraví.

Celkové pořadí MČR SUpermoto v roce 2011

S1 No 118 Cup
1. Trávnícek Tomáš CZE ACCR TEAM MAX 2
2. Bocek Jirí CZE ACCR HARDBIKE RACING
3. Rihák Miloslav CZE ACCR SMS Supermoto
4. Záruba Petr CZE ACCR SMS Praha
5. Duchácek Lukáš CZE ACCR 2 Wheel Sport RACING TEAM

S2 OK trans Praha
1. Schmid Václav CZE ACCR Sulkar Racing Team
2 .Cervený Tomáš CZE ACCR SMS Chomutov
3 .Drozd Martin CZE ACCR HARDBIKE RACING
4 .Cikánek Alešek CZE ACCR ORION LITOMYŠL-RS PETROL
5 .Provazník Erik CZE ACCR
S3 PitBike BonoBijou
1.Neuvirt Filip CZE ACCR
2.Bajer Adam CZE ACCR HARDBIKE RACING
3.Schmied Filip CZE ACCR
4.Votocek Robert CZE ACCR
5.Hula Jirí CZE ACCR
S3 MX Cup
1.Potužák Vladimír CZE ACCR SMS Supermoto
2.Bulík Petr CZE ACCR
3.Grulich Radek CZE ACCR
4.Cervený Otakar CZE ACCR Sulkar Racing Team
5.Švehla Zbynek CZE ACCR
S3 Veteran Cup 40
1. Lovetínský Jirí CZE ACCR
2. Sitnianský Milan CZE ACCR
3. Potužák Vladimír CZE ACCR SMS Supermoto
4. Bednár Karel CZE ACCR
5. Cervený Otakar CZE ACCR Sulkar Racing Team

S4 Quad
1. Bouška Vladimir CZE ACCR
2. Špalek Petr CZE ACCR
3. Piskácek Milan CZE ACCR
4. Procházka Radek CZE ACCR
5. Soukup Michal CZE ACCR
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist