Známe termíny předsezonních testů WorldSBK

Pro týmy mistrovství světa superbikových motocyklů sezona skončila třináctým závodním víkendem, který jeli koncem října na katarském okruhu Losail. Do zimní přestávky ještě zbývá nějaký čas, takže jezdci budou mít šanci si vyzkoušet novou techniku ještě v listopadových dvoudenních zkouškách. Testy pak pokračují v lednu a zimní příprava skončí oficiálním dvoudenním testem na Phillip Islandu, kde také prvními závody odstartuje sezona 2019.

14/15.listopadu 2018 – první šance pro Chaze Daviese (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team) vyzkoušet nový stroj Ducati Panigale V4R nastane v polovině listopadu, protože to mají týmy první dvoudenní test na okruhu MotorLand Aragón. Álvaro Bautista, který je novou posilou týmu Ducati WSBK, má ještě před sebou poslední závod sezony ve Valencii, který je jeho poslední v MotoGP. V Aragonii by měl také testovat Leon Haslam (Kawasaki Racing Team), který se vrací s titulem BSB a na dráze nebude chybět jeho nový týmový kolega a úřadující šampion Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team).

26/27.listopadu 2018 – letos poslední možnost vyzkoušet techniku na novou sezonu mají jezdci koncem listopadu na jihošpanělském okruhu Circuito de Jerez Ángel Nieto. Dva dny zkoušek má v plánu například tovární tým Ducati s Panigale V4R a testovat bude také Yamaha s jezdci Alex Lowes (Pata Yamaha Official WorldSBK Team) a Michael van der Mark (Pata Yamaha Official WorldSBK Team).

23/24.ledna 2019 – první testy roku 2019 jsou po skončení zimní přestávky na programu koncem ledna. Lze počítat s tím, že na trati Circuito de Jerez Ángel Nieto bude nabito minimálně jezdci pěti týmů s tovární podporou. Výsledek tohoto testu už může něco málo napovědět.

27/28.ledna 2019 – poslední šanci vyzkoušet techniku na půdě Evropy budou mít jezdci superbikového šampionátu na dráze portugalského okruhu Autodromo Internacional do Algarve. To bude závěr předsezonní přípravy, jelikož už bude následovat oficiální dvoudenní test na Phillip Islandu a pak už první kolo sezony 2019 v Austrálii.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist