Závod v Jihoafrické republice zůstává zrušen bez náhrady

V úterý Mezinárodní motocyklová federace (FIM) a promotér Dorna WSBK oznámili, že nedávno zrušený podnik mistrovství světa produkčních motocyklů (WSBK) v Jihoafrické republice zůstane bez náhrady. Celkem tak letošní seriál tvoří dvanáct kol pro třídu Superbike a jedenáct pro třídu Supersport.

Z kalendáře letošního šampionátu nejdřív zmizela Moskva, která rovněž nebyla nahrazena a nyní je to také Jihoafrická republika. Jsou to celkem dva podniky, čtyři závody Superbiků a dva závody třídy Supersport, protože ani v Rusku a ani na jihu Afriky nezávodili jezdci třídy Superstock 1000 a Superstock 600.
Nyní nastala celkem zajímavá situace, protože poslední tři podniky sezony v Jerezu, Magny Cours a Losail dělí vždy jeden měsíc, což je celkem dlouhá doba. Nyní se jedná o nějakém systému bodové kompenzace za zrušené kolo v Jihoafrické republice, což má být včas zveřejněno.

Jak již bylo dříve oznámeno, předávání cen nejlepším jezdcům třídy Superbike a Supersport bude den po posledním závodě sezony v katarském Losail, což je pondělí 3.listopadu 2014. V případě světového poháru Superstock 1000, evropského šampionátu Superstock 600 a seriálu European Junior Cup, proběhne slavnostní udílení cen nejlepším v neděli 5.října 2014 ve francouzském Magny Course.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist