Z první řady na startu Giugliano vytěžil patnáct bodů

Italský závodník vybojoval v Superpole první řadu na startu závodu v Misanu, což byla velmi dobrá výchozí pozice vzhledem k tomu, jak blízko je na tomto závodním okruhu první zatáčka. V úvodním klání měl ale Giugliano problémy s vibracemi a skončil osmý, druhý závod měl po ulitém startu ještě komplikovanější.

Do prvního závodu startoval Davide Giugliano jako druhý, ale tuto výbornou pozici si nestačil udržet, a později mu navíc motorka začala dělat problémy, které se projevovaly silnými vibracemi. Nakonec z toho bylo osmé místo, což je pro italského závodníka výsledek, který neodráží jejich současný potenciál.
„Těžký den,“ komentoval neděli v Misanu Davide Giugliano. „V trénincích jsme nezkoušeli jiné zadní pneumatiky, které používali ostatní jezdci, protože časy na kolo zaznamenané na použité pneumatice byly v trénincích konzistentně dobré. Bohužel to byl velmi náročný závod, protože mi vibrovala zadní část a ve druhé polovině závodu šla přilnavost razantně dolů.“

Druhý závod byl pro Giugliana těžkou zkouškou koncentrace, protože kvůli ulitému startu musel za trest projet boxovou uličkou, což ho vyřadilo z boje o stupně vítězů. Po návratu na trať byl na pozicích za první patnáctkou, ale předvedl rychlý návrat zpět na body a ve finále byl devátý. To jen svědčí o tom, jak dobře měl svoji Ducati Panigale pro druhé klání připravenou.
„Ve druhém závodu jsem udělal chybu, když jsem chtěl co nejlépe odstartovat, ale výsledkem byl předčasný start. Chtěl jsem co nejrychleji pryč, abych nezůstat uvězněn mezi jezdci, jak tomu bylo v prvním závodě a vzhledem k rychlosti, jakou jsem měl v prvních kolech jsem věděl, že bych to mohl udělat. Škoda, pneumatika tentokrát fungovala perfektně a vůbec celkově jsem měl s motorkou dobrý cit,“ dodal zklamaný Davide Giugliano, který ale věří, že už brzy Ducati přinese výsledky, na které všichni dlouho čekají.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist