Xavi Fores místo Toselanda

Loňský mistr Španělska v kubatuře Stock Extreme Xavi Fores pojede tři zbývající závody světového šampionátu superbiků místo Brita Jamese Toselanda.

Superbikový tým BMW Motorrad Italia nominoval svého náhradníka za Brita Jamese Toselanda, který překvapivě ukončil před 10 dny svou závodní kariéru. Nestal se jím uvažovaný Ital Lorenzo Lanzi (jel za Toselanda v Misanu, Aragonu a v Brně) nýbrž 26-letý Španěl Javier Fores, kterého známe ze závodů SSP (třeba s Alstare Suzuki 2005-9., či s Yamahou 2006-10.) nebo Superstock 1000 FIM Cup (4. v celkovém pořadí 2009 za tým Team Pedercini Kawasaki).

Xavi Fores je loňským mistrem Španělska na motocyklu BMW S1000RR v týmu Motorrad Competicion v kubatuře CEV Stock Extreme, když vyhrál 6 ze 7 závodů!
V letošním roce dostal Fores šanci v šampionátu Grand Prix kubatury Moto2 za tým Aspar, ovšem jeho vystoupení nelze hodnotit jinak, než totálním propadákem. Po sedmi závodech bez jediného bodu, když nejlepším umístěním bylo 18. místo v Jerezu, byl z týmu odvolán a začal opět jezdit španělský šampionát kubatury Stock Extreme v týmu Motorrad Competicion a s motocyklem BMW S1000RR. Doposud jel Fores jediný závod v Albacete a dojel jako 5.

Serafino Foti, týmový manažer BMW Motorrad Italia, řekl k angažování Forese: "Xavi je mladý jezdec, který má jak zkušenosti se čtyřtaktními motocykly, tak s mezinárodními závody. Dokázal, že umí jezdit rychle a taky konstantně, když vloni vyhrál při CEV Superstock Extreme šest ze sedmi mistrovských závodů. Jelikož do příštího závodu v Imole chybí pouze málo času, tak byly rozhodující jeho zkušenosti s motocyklem BMW S 1000 RR. Xavi už s tímto motocyklem jezdil, zná jeho charakteristiku a tak se lehčeji motocyklu přizpůsobí".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist