WSBK zpět do USA

Mistrovství světa superbike se v příštím roce opět představí v USA, pojede se na okruhu Miller Motorsports Park v Utahu.

Společnost FG Sport a vlastník utahského okruhu Miller Motorsports Park, pan Larry H. Miller, podepsali dlouhodobou smlouvu, ne jejímž základě se Mistrovství světa Superbike opět vrátí do USA. Okruh samotný leží nedaleko města Salt Lake City ve státě Utah a termín závodu byl již nyní stanoven na 1. června 2008.
„Po velmi úspěšných závodech na okruhu Laguna Seca, které byly dlouhodobě na vrcholu motocyklového závodění v Severní Americe, pracují nyní naši lidé na pokračování tohoto úspěchu při závodech v Utahu,“ říká Maurizio Flammini, prezident FG SPORT Group. „Považujeme Miller Motorsports Park za velmi zajímavý, rychlý a bezpečný okruh převyšující standardy USA. Pan Claude Danis navštívil již tento okruh a společně ve spolupráci s Alanem Wilsonem (Generální manažer okruhu MMP) navrhl opatření ke zdokonalení bezpečnosti. Naši jezdci, týmy a sponzoři, tedy společenství, které má přes 2000 lidí, si tyto závody užijí společně s 200 miliony lidí u televizních obrazovek. Jsem si jistý, že závody WSBK pořádané v Utahu, budou jedny z nejlepších v celé sérii.“
Na jednom z nejatraktivnějších okruhu v USA se budou závody WSBK konat společně se závody profesionálního šampionátu AMA U.S. Superbike. Diváci tak budou mít možnost prožít víkend nabitý špičkovým motocyklovým sportem.
„Jsme nadšení, že se nám podařilo dostat na náš okruh Mistrovství světa Superbike,“ řekl majitel okruhu Larry H. Miller. „Toto bude pro tento kraj největší mezinárodní podnik od Zimních Olympijských her v roce 2002. Těšíme se na závodníky a týmy WSBK, stejně jako na tisíce fanoušků z jiných částí USA a celé planety, kteří přicestují do Utahu poprvé.“
Na okruhu Miller Motorsports Park je mimo jiné velké muzeum automobilky Ford, které opatruje více jak dvacet strojů Shelby Cobra a GT40. Mezi těmito stroji je například i automobil Ford GT40 s podvozkem č. 1!

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist