Vedení Ducati SBK má zájem o Melandriho

Italský výrobce v mistrovství světa superbikových motocyklů chce pro nadcházející sezonu posílit tovární sestavu o jezdce, který by dokázal čelit současné nadvládě Kawasaki. Třebaže zatím není nic oficiálně dané, tak v týmu Aruba.it Racing-Ducati SBK Team počítají s Chazem Davisem a místo Davide Giugliana by rádi nasadili jezdce jako je například Marco Melandri (foto Ducati MotoGP z roku 2008).

Italský závodník Marco Melandri je připraven k návratu do světového seriálu WorldSBK z něhož jen velmi nerad odcházel, když Aprilia rozjížděla svůj projekt MotoGP. Italský závodník nějakou dobu strávil v královské kubatuře prototypového šampionátu, ale s italským výrobcem dokončil jen polovinu sezony 2015. Přitom jeho cílem bylo tehdy usilovat o titul mistra světa ve WSBK.

Nadvládu ve WSBK nyní jednoznačně převzala Kawasaki, což by minimálně u Ducati rádi změnili. Pro nadcházející sezonu tak připravují údernou sestavu, která počítá s možnou účastí Marca Melandriho, což pro britský časopis Motorcycle News potvrdil sportovní ředitel Ducati Corse Paolo Ciabatti, který řekl: „Zvažujeme několik jezdců, ale finální rozhodnutí zatím nebylo učiněno. A ano, Melandri je jedním z nich, dále je to Laverty a van der Mark. Giugliano měl dobré výsledky, ale my potřebujeme sledovat jak hodnotu jezdce, tak hodnotu reklamní, abychom sérii udrželi zajímavou.“

Michael van der Mark a Eugene Laverty nečekají jen na rozhodnutí Ducati, ale jednají s dalšími týmy a výrobci s nimiž jsou možná blíž podpisu než se může zdát. Nicméně Chaz Davies, s nímž Ducati počítá, a možná nová posila Marco Melandri, nemusí být úplně ideální kombinace co se týče týmové spolupráce. Oba se velmi dobře znají ze společného působení u BMW SBK(rok 2013) a vedení týmu Ducati by pravděpodobně muselo umět zvládnout podobnou situaci, jaká je nyní například u tří ladiček MotoGP. Každopádně Velšan smlouvu zatím neprodloužil.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist