V Portimau zatím dělí Kawasaki, Yamahu a Ducati něco přes desetinu

Test WorldSBK v Portimau nabídl zajímavý náhled na jezdce trojice výrobců v MS superbikových motocyklů. V závěru dne byl nejrychlejší Jonathan Rea (Kawasaki), nicméně Toprak Razgatlioglu (Yamaha) a Álvaro Bautista (Ducati) ztrácí na Severního Ira jen desetinu. Test pokračuje druhým dnem ve středu.

Na dráze Autodromo Internacional do Algarve testovali v úterý jezdci královské World Superbike. Nejrychleji zajel Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team), jehož maximem byl čas 1'40,621 sekundy. Vícenásobný mistr světa testoval novinky na podvozku, ale také u elektroniky. Jeho týmový kolega Alex Lowes (Kawasaki Racing Team) najel 80 kol a jeho maximum 1'41,477 sekundy bylo šesté nejrychlejší. Na týmového kolegu mu scházelo 0,856 sekundy a byl poslední v jedné sekundě na prvního.

Jen desetinu ztratil Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK), který vyjel na trať poprvé od loňského závodu v Indonésii. Turek testoval novinky u elektroniky společně s týmovým kolegou Andrea Locatellim (Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK), který byl s časem 1'41,440 sekundy pátý v pořadí. Ital zaznamenal pád ve čtrnácté zatáčce.

Třetí maximum dne 1'40,753 sekundy má na kontě Álvaro Bautista (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team), jehož ztráta na prvního je na hodnotě 0,132 sekundy. Zpátky na trati byl po zranění z Indonésie Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team), jemuž se podařilo najet 81kol s čtvrtým časem 1'41,261 sekundy. Ital zkoušel zadní kyvnou vidlici a měl se rozhodnout zda zůstane u specifikace 2021 nebo zvolí nový model 2022.

Z jezdců World Supersport byli na dráze Autodromo Internacional do Algarve jen tři zástupci. Nejrychleji zajel Nicolo Bulega (Aruba.it Racing WorldSSP Team), který měl čas na hodnotě 1'44,683 sekundy. Druhý byl s kolem za 1'47,115 sekundy Maximilian Kofler (CM Racing) a třetí Oli Bayliss (Barni Spark Racing Team), jehož testovací den skončil předčasně po devíti odjetých kolech a pádu v páté zatáčce.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist