V Portimau vyzkoušeli Italové Ducati Panigale 2015

Nestálé povětrnostní podmínky, které od středy na okruhu Autódromo Internacional do Algarve panovaly, zkomplikovaly plány italskému superbikovému týmu Aruba.it Racing - Ducati Superbike s jezdci Chazem Daviesem a Davidem Giuglianim. Tým z Boloně tento týden vyjel na dráhu poprvé se zbrusu novým strojem Ducati Panigale ve specifikaci 2015, který sestavili jen týden před cestou do Portugalska.

První den testu v Portugalsku střídavě pršelo, takže dráha byla permanentně mokrá, což také platilo pro čtvrteční dopoledne. Odpoledne byly podmínky lepší a tým Ducati mohl intenzivněji zapracovat na položkách programu zkoušek. Během dvou dnů privátního testování pracovali na zkouškách aktualizací elektroniky a také na novém odpružení. Přestože Italům počasí nepřálo, byli spokojeni s množstvím dat, které nasbírali ve svém teprve prvním předsezonním testu.

Davide Giugliano k testování v Portugalsku blíže uvedl: „Oba dny testu byly bohužel ovlivněny nepřízní počasí. V suchých podmínkách jsme vlastně začali pracovat až dnes (čtvrtek) odpoledne. To nám umožnilo si vůbec poprvé vyzkoušet nový stroj 2015. Soustředili jsme se na identifikaci základního nastavení jak pro elektroniku, tak pro odpružení na použitých pneumatikách a bez ohledu na časy."
„Příští týden máme další dvoudenní test v Jerezu, kde budeme pokračovat v přípravných pracích před odletem do Austrálie. Doufejme, že nám tam bude přát počasí, abychom oba dny využili k usilovné práci na dráze.“


„Bylo skvělé se po zimní přestávce vrátit zpátky na motorku,“ uvedl po skončení testu Chaz Davies. „Bohužel nám práci ovlivnilo počasí a my tak nebyli schopni plně vyzkoušet všechna nová řešení, protože podmínky na dráze nebyly za celou dobu ani jednou zcela ideální. Nicméně můj celkový dojem z nové motorky je pozitivní. Nyní jen doufám, že v Jerezu budeme mít dobré počasí, abychom mohli pokračovat v práci a také si vytvořili alespoň nějaké srovnání s ostatními týmy.“

Tým Aruba.it Racing - Ducati Superbike absolvuje druhý privátní test v Jerezu s termínem 26. a 27.ledna 2015 a pak už se soustředí na přesun techniky do Austrálie, dvoudenní oficiální test na Phillip Islandu a zahajovací podnik sezony v Austrálii s datem 22.února 2015.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist