V pondělí večer zemřel Nicky Hayden

Dnes v devatenáct hodin podlehl svým zraněním Nicky Hayden, jezdec mistrovství světa superbikových motocyklů. Američan měl minulou středu nehodu, když jel na kole a došlo ke střetu s osobním vozidlem. Od tohoto momentu byl na přístrojích v nemocnici Maurizio Bufalini v Ceseně, kde s ním byla až do poslední chvíle jeho snoubenka Jackie, máma Rose a bratr Tommy.

Plným jménem Nicholas Patrick Hayden se narodil 30.července 1981 v Owensboro – Kentucky. V jednadvaceti vyhrál titul v domácí soutěži AMA a od roku 2003 závodil v mistrovství světa prototypových motocyklů Grand Prix. Premiéru jel s v týmu Repsol Honda a jeho týmovým kolegou byl Valentino Rossi. Američan si splnil sen, když vyhrál titul mistra světa v roce 2006. Letos byl druhým rokem v mistrovství světa superbikových motocyklů a mohl se stát prvním jezdcem v historii, který by měl tituly jak ze série Grand Prix, tak WorldSBK.

Ve středu 17.května 2017 měl Nicky Hayden nehodu, když v Itálii trénoval na kole a přitom došlo k jeho střetu s osobním vozidlem. Američan utrpěl řadu vážných zranění a byl na přístrojích v nemocnici Maurizio Bufalini v Ceseně. Ze Spojených států přicestovala jeho máma Rose a bratr Tommy.

Potom, co tým Nicky Haydena Red Bull Honda World Superbike oznámil zprávu o jeho úmrtí, Tommy Hayden jménem rodiny a jménem Nickyho snoubenky Jackie poděkoval všem za slova podpory, které se jim dostalo, poděkoval nemocničnímu personálu za obětavost a vstřícnost a vyjádřil naději, že úřady brzy dají svolení s převozem jeho bratra domů do Spojených států.

Skromný a veselý člověk, skutečný šampion Nicky Hayden by letos v červenci oslavil šestatřicet let.

Čest jeho památce.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 8 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
jannyk přispěla 0.5 Kč
Sitic46 přispěl 0.5 Kč
CharlitoCZ přispěl 0.5 Kč
Sukyz přispěl 0.5 Kč
cider přispěl 0.5 Kč
Rozumbrada přispěl 0.5 Kč
ElisSs přispěla 0.5 Kč
nef přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):



TOPlist