V Jerezu testovaly superbikové týmy

V pondělí absolvovali jednodenní oficiální test jezdci a týmy mistrovství světa superbiků. Tedy alespoň převážná většina, protože úplně všichni na jihu Španělska netestovali. Podmínky byly v rámci počasí perfektní, jen samozřejmě vysoké teploty znovu ovlivnily výkon především v odpolední části dne. Nejrychlejším jezdcem testu byl Ital Matteo Baiocco, který jako jediný zajel čas pod minutu a jednačtyřicet sekund.

Do konce sezony sice zbývá odjet už jen dva podniky v Magny Cours a Kataru, ale kromě přípravy techniky pro zmiňované destinace, týmy také testovaly novinky pro nadcházející ročník. Na dráze byly až na Suzuki všechny tovární týmy. V neděli zřejmě příliš neslavil Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team), který celý den intenzivně pracoval společně s týmovým kolegou Tomem Sykesem (Kawasaki Racing Team). Oba během dne jednou havarovali a Sykese pak odpoledne zastavil technický problém. Rea byl druhý nejrychlejší, Sykes třetí.

U Ducati byl Chaz Davies (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team), který spolupracoval s již uzdraveným Luca Scassou, testovacím jezdcem Ducati. Italové přivezli nové komponenty pro sezonu 2016, takže to bylo předmětem zkoušek a Chaz Davies rovněž pracoval na nastavení pro zbytek letošní sezony. Brit Davies zajel šestý nejlepší čas 1'41,858 sekundy.

Testovali také jezdci Aprilie Leon Haslam (Aprilia Racing Team Red Devils) a Jordi Torres (Aprilia Racing Team Red Devils). Britský závodník testoval nastavení RSV4 RF a v druhé části testu byl s časem 1'41,404 sekundy nejrychlejší. Španěl Torres s týmem řešil problémy, které v neděli ovlivnily jeho závod a test dokončil v kombinaci časů na sedmé pozici.

MV Agusta toho do Jerezu přivezla celkem dost a něco už odzkoušeli přímo v závodech. Poprvé od nasazení nové řídící jednotky Magneti Marelli (Aragón) vyzkoušeli nový software, který je založen na datech získaných z řady různých okruhů. Leon Camier (MV Agusta Reparto Corse) také pracoval na testech nového výfukového systému a motoru, který poprvé použil v Jerezu. Brit zajel třináctý čas 1'42,927 sekundy.

Pata Honda World Superbike měla na dráze oba své jezdce. Například Michael van der Mark zkoušel kvalifikační pneumatiky, které Honda pro tento test zakoupila od Pirelli. Holanďan byl s časem 1'42,190 sekundy osmý nejrychlejší, Sylvain Guintoli zajel jedenáctý čas 1'42,615 sekundy.

Test MS Superbike – Jerez, Španělsko
Pondělí, 21.září 2015
Pro srovnání čas na pole position byl v sobotu 1'40,292 sekundy a na postup do druhého Superpole – 1'41,432 a 1'41,632 sekundy.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist