V Cremoně testují jezdci WSBK, Sam Lowes byl první den nejrychlejší

Italský okruh v Cremoně je v posledních dnech vytíženým místem pro testování. Jako první tam minulý týden absolvovaly svůj první oficiální test ženy z nového šampionátu FIM Women’s Circuit Racing World Championship (WorldWCR) a nyní to jsou jezdci a týmy světové série MOTUL FIM Superbike World Championship, kteří tam pojedou závody letos v září. První den privátního testu ovlivnila nepřízeň počasí. Dopolední program proběhl za suchých podmínek, po obědě začalo silně pršet a k žádnému zlepšení časů již nedošlo. Nejrychlejším jezdcem prvního dne byl Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing Team). Týmy Aruba.it Racing – Ducati, GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team a Pata Prometeon Yamaha budou testovat jen v pátek.

Brit Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing Team) využil možnosti testovat v Cremoně a první den zajel jako jediný čas pod minutu třicet, když maximum dne dostal na hodnotu 1’29,976 sekundy. Na druhé pozici je Michael Ruben Rinaldi (Team Motocorsa Racing), který ztratil necelé dvě desetiny, třetí Iker Lecuona (Team HRC) byl o 0,534 sekundy pomalejší. Časy do pátého místa nastavil Xavi Vierge (Team HRC) a Scott Redding (Bonovo Action BMW).

Z jezdců třídy Supersport byl nejrychlejší Adrian Huertas (Aruba.it Racing WorldSSP Team), jehož čas na kolo měl ve čtvrtek hodnotu 1’32,619 sekundy. Španěl testoval také odpoledne v mokrých podmínkách, ale měl technický problém, který byl příčinou vyvěšení červených vlajek. Turek Can Öncü (Kawasaki Puccetti Racing) byl druhý nejrychlejší s kolem za 1’33,925 sekundy. Třetí čas v pořadí zajel Kaito Toba (PETRONAS MIE Racing Honda).

Test WorldSBK – 1.den
Čtvrtek, 23.5.2024 – Cremona (ITA)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist