V Aragonii testují týmy WorldSBK v rámci příprav na závěrečnou část sezony

Na okruhu MotorLand Aragón testují v úterý a ve středu týmy superbikového šampionátu MOTUL FIM Superbike World Championship. Jezdci a členové týmů čtyř továren přerušili dovolenou, aby pracovali na přípravě technických kompletů pro závěr sezony, jenž v září odstartují závody v Magny Cours. Součástí testu v Aragonii jsou také týmy MS supersportů.

Testovat bude lídr průběžného hodnocení Álvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati), který na trať španělského okruhu vyjede společně s týmovým kolegou Michaelem Rubenem Rinaldim (Aruba.it Racing – Ducati). Na dráze bude také Ital Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team), jenž má velmi dobrou formu a určitě si rád znovu vyzkouší svoji Panigale V4 R. Z netovárních jezdců Ducati testuje také Axel Bassani (Motocorsa Racing) a Philipp Öttl (Team GoEleven).

Druhým výrobcem v Aragonii je Kawasaki s týmem Kawasaki Racing Team WorldSBK, který testuje ZX-10RR v Aragonii již podruhé v období dvou měsíců. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) s Alexem Lowesem (Kawasaki Racing Team WorldSBK) budou pracovat na testech položek, které testovali při jejich poslední návštěvě Aragonie. V úterý bude u Kawasaki testovat jejich vývojový jezdec Florian Marino a jezdec série WSSP Adrian Huertas, který má tento test za odměnu. Dvojice Rea a Lowes nastoupí na trať až ve středu, protože oba mají již jen jeden z celkového počtu deseti testovacích dní.

Hodně práce mají na programu jezdci Hondy Iker Lecuona (Team HRC) a Xavi Vierge (Team HRC). Ani jeden z jezdců nemá intenzivní dovolenou jako většina jejich kolegů, jelikož buď zaskakovali za zraněné závodníky Hondy v MotoGP™ nebo závodili v osmihodinovce, která se jela v rámci FIM EWC v Suzuce.

Čtvrtým výrobcem v Aragonii je BMW s týmem ROKiT BMW Motorrad WorldSBK, kde je jezdecká dvojice Scott Redding a Michael van der Mark. Nizozemec se závody v Mostě vrátil zpět na trať po dlouhé rekonvalescenci a dva dny v Aragonii rozhodně potřebuje. V testu BMW nasadí nové komponenty, takže i britský závodník Redding si přijde na své. Dvojici továrních jezdců německého výrobce doplní dva jejich kolegové ze soukromé stáje Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) a Loris Baz (Bonovo Action BMW).

Co se týče jezdců seriálu MS supersportů, tak nebude chybět lídr Nicolo Bulega (Aruba Racing WorldSSP Team), který se s Ducati připravuje na závěr sezony a s ním spojenou bitvu o titul mistra světa. V Aragonii nastoupí k testování tým PTR Triumph. Ten na poslední závody sezony 2023 a celou příští sezonu angažoval českého jezdce Ondřeje Vostatka, který samozřejmě nebude na MotorLandu chybět. Testovat bude i jeho nový týmový kolega Niki Tuuli (PTR Triumph). Honda testuje s jezdci Tarran Mackenzie (PETRONAS MIE MS Racing HONDA Team) a Adam Norrodin (PETRONAS MIE MS Racing HONDA Team).

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist