Už se těším na další testy, říká Melandri

Společně s jezdci týmů Kawasaki a Hondy testoval koncem uplynulého týdne na dráze okruhu v Aragonii také tým tovární Aprilie s jejich novou posilou v podobě Marca Melandriho a testovacího jezdce Alexe Hofmanna, který zastoupil Francouze Sylvaina Guintoliho.

Italský závodník Marco Melandri po skončení letošní sezony nahradil u týmu Aprilie odchozího Eugene Lavertyho a postupně si zvyká na nový stroj Aprilia RSV4 s nímž v Aragonii najel přes sto kol s nejlepším časem 1´58,0 sekundy.

Po skončení sezony WSBK následoval test v Jerezu, což byla Melandriho premiéra s RSV4 a na okruhu MotorLand Aragón pokračoval v další adaptaci novému motocyklu a týmu. Sylvain Guintoli do Aragonie nedorazil, protože podstoupil operaci ramene, které si v létě zranil pádem na kole těsně před cestou na závod do Ruska. Francouze tak při testování zastoupil Alex Hofmann.
K testu na okruhu MotorLand Aragón Marco Melandri uvedl: „Byly to dva velmi zajímavé dny testování, i když podmínky nebyly nejlepší, protože bylo poměrně dost chladno. Pracovali jsme na pozici při jízdě a nasbírali spoustu dat testováním RSV4, jenž byla ve stejné konfiguraci jakou používal Guintoli.“

„Nyní počkáme na lepší počasí, abychom byli schopni provést nějaké srovnávací testy a následně přijmout rozhodnutí, jakým směrem se dál vydat. Byl to dobrý test a už se nemůžu dočkat až budu zpátky na dráze, abych mohl pracovat na dalším zlepšení časů,“
dodal Marco Melendri, který ani nemusí čekat dlouho, protože ve dnech 25. až 27. listopadu 2013 absolvuje poslední test roku v Jerezu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist