U Suzuki v Portimau válčili s problémy, naděje vkládají do testu

V Superpole vybojoval Alex Lowes čtvrtou pozici na startovním roštu, což možná vzbudilo jistá očekávání, ale všem u Suzuki bylo jasné, že to tak jednoduché nebude a skutečně nebylo. Lowes měl v průběhu obou závodů problémy s elektronikou a nakonec byl rád za devět bodů do průběžného hodnocení. Randy De Puniet získal jen tři body a jeho premiéra v superbicích je stále těžší a těžší.

Po skončení závodního víkendu v Portugalsku Alex Lowes poznamenal: „Naše pozice na startu nám lichotila, ale byl to opravdu ten případ, kdy jsem se zatajeným dechem odjel ta nejlepší kola, jaká jsem odjet mohl. Věděl jsem, že je závodní rychlost tak kolem osmého místa, ale nastal problém s chybou v softwaru a v obou závodech jsem skončil mimo trať.“

„Bohužel stále trpíme problémy s elektronikou. Doufejme, že nám pondělní test umožní zjistit proč je tomu tak a posuneme se dál správným směrem,“ dodal britský závodník, jemuž v průběžném hodnocení patří po sedmi kolech sezony desátá příčka.

Premiérová sezona SBK je pro Randy De Punieta stále s hořkou příchutí a lepší to nebylo ani v Portugalsku, kde stejně jak v Thajsku a Aragonii získal jen tři body. „Dnes to byl náročný den,“ řekl Francouz. „Ráno jsem zápolil s problémy se spojkou, což se snažíme vyřešit, ale motorka byla hodně agresivní. Během celého víkendu nic podobného nenastalo, takže to bylo hodně divné.“

„Pro odpoledne jsme provedli pár změn, ale během druhého závodu to bylo horší a při brzdění docházelo k velkým vibracím, takže jsem nedokázal jít intenzivněji na brzdy. Doufám, že se nám podaří najít řešení během pondělního testu, abychom pokročili ještě před Misanem,“ dodal Randy De Puniet.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist