Týmy MS superbiků už plánují předsezonní testy

Sezona WorldSBK 2016 sice skončila minulou neděli, ale práce v týmech nikoli. Už nyní plánují předsezonní testy, které absolvují na okruzích ve Španělsku a Portugalsku. Důvodem je mírné klima, jenž umožní testovat v průběhu zimy a rovněž cena, protože jen málokdo si dovolí odletět s komplet vybavením do Ameriky nebo Asie.

Zatím jsme sice neměli možnost vidět ani předběžný kalendář mistrovství světa superbiků pro sezonu 2017, ale je jisté, že stejně jako v předchozích letech sezona odstartuje koncem února závody na australském okruhu Phillip Island. Tomu předchází dvoudenní oficiální test, ale ještě než týmy na jih Austrálie dorazí, musí odvést kus práce jak v rámci přípravy techniky a nastavení, tak co se týče jezdců a nově příchozích posil.

První dvoudenní test je v termínu 16. a 17.listopadu na okruhu MotorLand Aragón. Na dráze okruhu série Grand Prix by měli zkoušet novou techniku jezdci týmů Honda World Superbike (Nicky Hayden a Stefan Bradl), Pata Yamaha Official WorldSBK (Alex Lowes a Michael VD Mark), Kawasaki Racing Team (Jonathan Rea a Tom Sykes) a Aruba.it Racing – Ducati (Chaz Davis a Marco Melandri).

Po dvou dnech v Aragonii zamíří týmy WorldSBK testovat do jihošpanělského Jerezu. Okruh bude k dispozici v termínu od 21.listopadu do 25.listopadu a na dráze už bude podstatně rušněji. Do Jerezu se týmy vrátí znovu ve druhé polovině ledna a testovat se bude v tomto období také na dráze v portugalském Portimau. Poslední testy před odletem do Austrálie proběhnou první dva únorové dny v Jerezu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist