Týmová prezentace Kawasaki v Barceloně

Kawasaki Racing Team - KRT - byl včera prezentován v Barceloně v uměleckém centru FAD (“Foment de les Arts i del Disseny”). Od zisku posledního titulu jezdce s motocyklem Kawasaki už uplynulo dlouhých 20 roků, naposled se to podařilo v roce 1993 Scottu Russellovi s bikem ZX7R.

Tom Sykes a Loris Baz představili včera své motocykly Kawasaki na letošní sezonu a šéfové naopak zhodnotili uplynulé roky tohoto projektu.

"Chtěl bych poděkovat všem mechanikům a spolupracovníkům od Kawasaki, kteří nás od samého začátku hodně silně podporovali. Musíme si uvědomit, že náš tým je nový a teprve se vyvíjí a musí se sžít dohromady. Přesto se nám už podařilo dostat se na takový level, že jsme schopni závodit v MS- Superbike", řekl týmový manažer Gium Roda dodal: "Chtěl bych se dále poděkovat u všech našich dalších pomocníků, u našich dodavatelů, u celé rodiny Motocard a prostě u všech, kteří nám umožnili, že zde nyní stojíme a díváme se do budoucnosti, která by měla být ještě úspěšnější."

Shigemi Tanaka, ředitel Kawasaki Motors Europe, pak zavzpomínal na začátky tohoto projektu: "Před pěti roky jsme začali s mladým týmem, který se jmenoval Provec, spolupracovat a náš projekt byl nejdříve koncipován na World Supersport v Evropě. To se skvěle podařilo a byla z toho výborná reprezentace Kawasaki. V loňském roce se s pomocí Provecu podařilo našim inženýrům v Japonsku nadále posunout dopředu World Superbike Projekt. V současné době je tento tým na vysoké technické úrovni a všichni lidé pracují ruku v ruce s našimi technickými partnery z celého světa na tom, abychom postavili na nohy vítězný motocykl Kawasaki Ninja ZX-10R. Kawasaki samotná je nadšený těmito velmi dobře investovanými penězy. Přejeme týmu, jejím zaměstnancům, jezdcům a každému, kdo je v tomto projektu zainteresován, hodně úspěchů do sezóny 2013", řekl dále Japonec.

Ačkoliv vloni získala Kawasaki celkem pět vítězství, tak se v hodnocení značek umístila až na 4. místě. Vicemistr světa Tom Sykes a vítěz ze Silverstone Loris Baz by měli Japonce posunout ještě více dopředu.


   

   

   
    

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist