Tři body pro Lagriva

Ve třetím závodě letošní sezóny MS supersportů skončil Matthieu Lagrive na 13. místě a připsal si tedy do bodového účtu další, tentokrát tři mistrovské body.

Michal Drobný absolvoval svoji premiéru


Při své premiéře v seriálu Superstock 1000 skončil jezdec týmu KL Intermoto Michal Drobný na třicáté příčce. V nabitém poli čtyřiceti jezdců se rozhodně neztratil. Cílem prvního kola projel na 35. příčce a z ní se v průběhu závodu propracoval až na 28. pozici. Tu v tvrdém souboji s Holanďanem Ten Napelem a Italem Bastianellim sice ztratil, přesto může být se svým prvním závodem v této třídě spokojen. Zlepšení se projevilo i o šest desetin vteřiny lepším časem na kolo oproti kvalifikaci.

Tři body pro Lagriva

Ve třetím závodě letošní sezóny MS supersportů skončil Matthieu Lagrive na 13. místě a připsal si tedy do bodového účtu další, tentokrát tři mistrovské body. Závod, který se jel za příjemného slunečného letního počasí před slušnou diváckou kulisou, se pro něj zpočátku vyvíjel velice slibně. Start sice neměl úplně ideální, ale z patnácté pozice po prvním kole se dokázal postupně propracovat v polovině závodu až na deváté místo. V nájezdu do 12. kola přestala v první zatáčce „Jorge Martinez“ na několik vteřin fungovat elektronika a Matt nemohl zařadit třetí a čtvrtý rychlostní stupeň. To mělo za následek výlet mimo stopu a v nabitém závodě propad až na třináctou pozici. I když před ním jedoucího Itala Vizziella a Japonce Fujiwaru stahoval, přesto se už do konce závodu vpřed neposunul.


William de Angelis zůstal kousek od bodů a v závodě skončil sedmnáctý. Od poslední bodované patnácté pozice ho dělilo pouhých 1,2 vteřiny. Přesto byl Willy s výsledkem spokojený, celý závod dosahoval stabilních časů a až na poslední tři kola ho nelimitovala ani zraněná ruka.


Manažer týmu Joska Kubíček: „Z Valencie odjíždíme celkem spokojeni. Účastnili jsme se zde závodů ve třech kategoriích a ze dvou z nich vezeme body. Lehký stín zklamání je u výsledku Matta, protože první polovina závodu dávala velkou naději na jasný „top-ten“ výsledek. Bohužel to tentokráte neklaplo.“



Informace o redaktorovi

Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist