Těžký Guintoliho pád bez vážných následků

Alespoň tak zní zprávy, které přicházejí po vyšetřeních francouzského závodníka tovární Yamahy Sylvaina Guintoliho. Ten dnes havaroval ve druhém superpole, když dostal highsider a po tvrdém dopadu na asfalt zůstal ležet na okraji dráhy. Okamžitě vyvěsili červené vlajky a na dráhu vyjela sanita rychlé zdravotní pomoci.

Přímo ve zdravotním centru Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari následovala první prohlídka, pak převoz do nemocnice v Imole, kde Sylvain Guintoli podstoupil důkladnější testy. Ten nadále zůstává v nemocnici pod dohledem zdravotního personálu.

První vyšetření ukázalo na otřes mozku, zlomeninu levého kotníku a vícenásobné pohmožděniny. Toto následně potvrdily testy v nemocnici, které již naštěstí nelokalizovaly další zranění.

Šéf týmu Paul Denning na toto téma zatím nebyl příliš konkrétní, ale viditelně si všichni oddechli, že následky pádu nejsou tak vážné, jak se na první pohled mohlo zdát. V tiskové zprávě týmu uvedl: „Naše myšlenky jsou se Sylvainem, který dnes dopoledne havaroval ve druhém superpole. Naštěstí jeho zranění, jejichž přesné detaily zatím budou teprve stanoveny, nejsou vážné, za což musíme být po tak hrozné nehodě všichni vděčni.“

„Zatím je pořád v nemocnici v Imole, kde podstupuje další léčbu a vyšetření. Doufejme, že zítra bude propuštěn a my budeme moci oznámit detailnější informace s ohledem na jeho další léčbu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist