Testy WSBk ve Valencii (2)

Na okruhu ve Valencii pokračovalo testování superbikových týmu. Dnes byl nejrychlejší Troy Corser na stroji Suzuki GSX-R1000 z roku 2003!

Na okruhu u španělského města Valencia pokračovaly druhým dnem testy superbikových týmů. Zajímavostí dnešního druhého dne bylo odhalení stroje, na kterém testuje nový jezdec továrního týmu Alstare Suzuki Australan Troy Corser, který jezdí "starý" model stroje GSX-R1000 z roku 2003, na němž absolvoval závody WSBK Gregorio Lavilla. O to více je fascinující rychlost, kterou dokáže Australan na okruhu vyvinout, jeho dnešní čas na tomto starém modelu továrního motocyklu je dokonce o 0,3 sekundy rychlejší než nejrychlejší kolo dosažené při úvodním závodě letošního WSBK (Régis Laconi při Superpole - 1:35,6.
"Je dobré opět jezdit na motocyklu," říkal nejrychlejší jezdec druhého dne testování. "Dost času jsem trávil nastavením stupaček, sedla a řidítek. Několik různých variant nakonec ukázalo to nejlepší nastavení. Na konci dne jsem byl trochu překvapený, že jsem nejrychlejším jezdcem dne. Zvláště pak, protože jsem nejezdil nijak usilovně. I když jezdím na motocyklu z roku 2003, jsem velmi šťastný. Nemohu se dočkat nového motocyklu."
Druhým nejrychlejším jezdcem byl dnes Régis Laconi, který na novém modelu Ducati 999 F05 dosáhl času 1:36,2.
Oba jezdci týmu Foggy Petronas Racing, tedy Australané Steve Martin a Garry McCoy, celý den trávili testováním několika různých nastavení motoru a tlumících jednotek předního i zadního kola. Po mnoha absolvovaných kolech byli jak McCoy, tak i Martin se svou prací spokojení.
Testu Pirelli se účastní také tým GSE Ducati, který s jezdci Jamesem Haydonem a Leonem Haslamem absolvuje britský superbikový šampionát. Materiálem tohoto týmu se stali letošní tovární motocykly Ducati 999 F04, které ještě před několika týdny vodili James Toseland a Régis Laconi po světových okruzích.
O ostatních týmech a jezdcích přineseme zprávu později.
Testy Pirelli pokračují svým posledním dnem zítra, tj. ve čtvrtek 18. listopadu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist