Testy WSBK v Barceloně uzavřel na špici časomíry Rea

Čtvrtek byl posledním dnem testování WorldSBK v Barceloně. Znovu byl nejrychlejším jezdcem Jonathan Rea (Kawasaki), jenž si drží status favorita na celkové vítězství. Na druhé místo se posunul Scott Redding (Ducati), třetí nejrychlejší byl Garret Gerloff (Yamaha). Prvním podnikem sezony 2021 je koncem května závodní víkend ve španělské Aragonii.

V oficiálním testu superbiků zajel nejrychleji Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK), jehož maximum dne bylo na hodnotě 1'40,264 sekundy. Jezdec tovární Kawasaki byl druhý den rychlejší ve srovnání s výkonem, který podal ve středu. Severní Ir zrychluje a to znamená, že jeho soupeři musí být připravení na těžký boj. Rea časomíře během dne nedominoval, rychlé kolo zajel až v samotném závěru.

Na druhém místě je s kolem za 1'40,443 sekundy Scott Redding (Aruba.It Racing – Ducati), jemuž na prvního chyběly necelé dvě desetiny. Jezdcem, který byl na špici časomíry po téměř celý den byl Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Team). Američan pracoval na nastaveních a během dne měl pád v první zatáčce. Tento pád stačil, aby Američan přišel o první a druhou pozici.

Určitě příjemně překvapil Jonas Folger (MGM Bonovo Action), který má na kontě čtvrté maximum dne 1'40,699 sekundy. Němec měl dlouhý seznam položek k testování, ale vypodářal se s tím víc než dobře, když mu na nejlepší čas chybělo necelé půl sekundy. Do půl sekundy se stačil vejít druhý jezdec tovární Ducati Michael Ruben Rinaldi (Aruba.It Racing – Ducati).

U Hondy testoval především Leon Haslam (Team HRC WSBK), který najel 82 kol s desátým časem 1'41,350 sekundy. Brit měl toho k vyzkoušení hodně, testoval umístění sedla, což má vliv na těžiště, zkoušel nový výfukový sytém a kyvnou vidlici. Naopak Álvaro Bautista (Team HRC WSBK) toho moc nenajel, jelikož ho ještě bolí hrudník od jeho nehody při tréninku na motokrosové motorce.

Test WorldSBK Barcelona – 2.den (Top5)
Čtvrtek, 1.4. 2021 - Circuit de Barcelona-Catalunya (SPA)
worldsbk_catalunya_test_eod2.pdf

1 – Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 1’40.264 – 66 kol
2 – Scott Redding (Aruba.It Racing – Ducati) +0.179 – 81 kol
3 – Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Team) +0.233 – 69 kol
4 – Jonas Folger (MGM Bonovo Action) +0.435 – 69 kol
5 – Michael Ruben Rinaldi (Aruba.It Racing – Ducati) +0.492 – 78 kol
...

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist