Testy WSBK - Aragón, 1. den

Některé přední týmy si daly dostaveníčko na španělském okruhu Aragón, aby zde absolvovaly superbikové testy. Nejrychlejším jezdcem úvodního dne testování byl Brit Tom Sykes s továrním motocyklem Kawasaki časem 1:58,4 minuty.

Oba dva tovární piloti Kawasaki Tom Sykes a Joan Lascorz vedli časovou tabulku po prvním dnu testování v Aragónu. Na testech jsou zúčastněny superbikové týmy Kawasaki, Aprilia, BMW a Pedercini Kawasaki.
Sykes byl nejrychlejším jezdcem, když zajel na okruhu MotorLand čas 1:58,4 min, což znamenalo ztrátu na rekord okruhu patřící z minulého roku mistru světa Carlosi Checovi (Althea Ducati) pouhých 0,4 sekundy. Piloti s motocykly Kawasaki - testovali zde ostatně už v listopadu minulého roku - tak potvrdili své zlepšení, které ostatně naznačili už při letošním premiérovém závodě na Phillip Islandu.
Tovární tým BMW Motorrad přivezl na testy celou řadu nově vyvinutých dílů, počínaje novým silnějším motorem a také novou zadní část motocyklu, která by měla odstranit problémy, s kterými se setkali Marco Melandri a Leon Haslam na Phillip Islandu.

S novým motorem Aprilia se zde představili i Max Biaggi a Eugene Laverty, který ještě stále trpí na zranění z australských testů - zlomené zápěstí pravé ruky. Lídr šampionátu Biaggi byl v úvodu pátý se ztrátou víc jak jedné sekundy za Sykesem.

Nedělní povětrnostní podmínky byly celkem příznivé: slunečno, ovšem relativně zima a vítr. Dnes bude testování zakončeno.

Aragón - neoficiální časy 1. dne testování

1. Tom Sykes (Kawasaki) 1:58,4 min (55 kol)
2. Joan Lascorz (Kawasaki) 1:58,9 (74)
3. Leon Haslam (BMW) 1:59,2 (48)
4. Marco Melandri (BMW) 1:59,3 (80)
5. Max Biaggi (Aprilia) 1:59,5 (60)
6. Eugene Laverty (Aprilia) 2:00,4 (40)
7. Leandro Mercado (Kawasaki) 2:02,5

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist