Start sezony WorldSBK odložen na květen, Assen až jako pátý podnik v pořadí

Koncem dubna měli v Assenu odstartovat prvními závody letošní sezonu mistrovství světa superbiků. Jelikož ale není situace s koronavirem pod kontrolou, Nizozemci na svém území zakázali pořádání větších akcí minimálně do června. Proto promotér závodů v Assenu, FIM a Dorna WSBK Organization byli nuceni reagovat odkladem podniku v Assenu a přesunem na červencový termín, kde bude pátým podnikem sezony MOTUL FIM Superbike World Championship 2021.

Kalendář WorldSBK 2021 doznal podstatných změn už při samotném uvedení. Klasicky úvodním podnikem bývala Austrálie, kde se jelo v únoru, ale podnik na Phillip Islandu nakonec museli odložit, takže místem pro zahájení nového ročníku byl s datem 23/24/25.dubna stanoven Assen.

Dnes už je jasné, že superbiková sezona v dubnu nezačne. Úvod letošního ročníku tak zřejmě připraví až v Portugalsku, protože Estoril je nyní na špici kalendáře s termínem 7/8/9.květen. Také ale víme, že Portugalsko v těchto chvílích čelí náporu zmutované verze onemocnění Covid-19, takže uvidíme, jak to všechno dopadne.

Podnik v Austrálii zatím nemá termín pořádání a jistý není ani závod v Indonésii, kde na okruhu Mandalika Street Circuit stále ještě pracují. Každopádně pro Assen je nyní stanoven nový termín 23/24/25.červenec.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist