Smrž se těší na domácí závod

Český pilot Jakub Smrž si během šesti roků závodění v superbicích, ačkoliv jezdil vždy pouze na satelitních motorkách, troufal určitě na víc a také více očekával. Nyní se ale jezdec Liberty Racing těší na Brno.

Jakub Smrž přijíždí jako celkově jedenáctý jezdec bodovací tabulky mistrovství světa k domácímu závodu v Brně: "Jsem vždy velmi šťastný, když mohu závodit doma před svými fanoušky. Trať ale díky svému charakteru nepatří k mým oblíbeným okruhům. Samozřejmě, že jsem zde pod velkým tlakem veřejnosti a také to není ten nejlepší okruh pro náš motocykl. Musíme se pokusit jet co nejlépe a doufám, že to po mém zranění v Aragonu půjde", říká pilot týmu Liberty Racing.
Po svém pádu v Aragonu se Kuba Smrž necítí ještě 100% fit, myslí si ale, že přes velké bolesti to v Brně půjde. Po 6 rocích závodění v superbikovém šampionátu se 29-letý český jezdec ještě nedostal tam, kde by chtěl být: "Jistě, že jsem doufal v daleko lepší výsledky, hlavně na začátku sezóny jsme byli opravdu dobří, ačkoliv třeba v Assenu jsme měli smůlu".
"Jistě vždy se může něco nepředvídaného stát, ale v posledních závodech jsme měli některé problémy", říká dále Smrž, který se nikterak netají názorem, že Aragon nepatří k jeho oblíbeným okruhům a dále dodává: "V letošním roce se cítím na motocyklu opravdu výborně, co se týká Setupu, neboť tým pracuje opravdu skvěle. Z tohoto důvodu jsem opravdu šťastný. Ale jak každý může vidět, ztrácíme v porovnání s loňským rokem o něco více. Je to hodně těžké, závodit úplně vpředu".
Důvodem k určitému zhoršení proti loňskému roku může být letošní přidání dodatečné váhy šesti kilogramů a také zlepšení konkurence: "Určitě jsou naše motocykly super, stejně jako ty u Althey a jsou co nejlépe připravovány na závody. Na okruzích jako je Assen, kde nejsou žádné dlouhé rovinky a naopak je zde hodně zatáček, tak máme výhodu. Náš motocykl je - což každý dobře ví - velmi dobrý při brzdění a do zatáčky se s ním najíždí hodně stabilně, ovšem na tratích s Highspeedem je to hodně těžké", vysvětluje závěrem populární český pilot.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist