Skončil dvoudenní privátní test v Aragonii

Ani v úterý nebylo počasí pro testování superbikových motocyklů ideální s teplotou kolem deseti stupňů a občasným deštěm. Privátní testy tak nenaplnily očekávání jednotlivých týmů, které na MotorLand Aragón dorazily. V pondělí nalezli odvahu vyjet na trať pouze jezdci Kawasaki týmu Grillini Christophe Ponsson a Santiago Barragan společně s jezdcem týmu Pedercini Davidem Salomem.

V úterý až na Toma Sykese vyrazili z boxů všichni jezdci. Mistr světa z roku 2013 Tom Sykes nechtěl nic riskovat. Svoji Kawasaki zná zřejmě velmi dobře, takže si to mohl dovolit. Jeho nový týmový kolega Jonathan Rea v úterý pracoval na maximum, aby získal potřebná data a informace, což je pro něho v této fázi příprav zásadní vzhledem k přípravě technického kompletu na zahajovací podnik sezony.

Testovali také oba jezdci Pata Hondy Sylvain Guintoli a Michael van der Mark. Oba už minulý týden absolvovali zkoušky v Portugalsku, ale ani tam jim zrovna nepřálo počasí. V Aragonii využili úterní odpoledne, kdy se podmínky zlepšily a stav dráhy jim umožnil zapracovat na připraveném seznamu zkoušek. Jezdci Pata Hondy teď míří do italské Verony, kde v sobotu 24.ledna proběhne v rámci Motor Bike Expo slavnostní prezentace týmu.
Tým Kawasaki Racing, Pedercini a Pata Honda mají ve dnech 26. - 27.ledna na programu závěrečný privátní test na okruhu v Jerezu. Pak už technika zamíří do Austrálie, kde na všechny týmy tříd Superbike, Supersport čeká dvoudenní oficiální test na Phillip Islandu a krátce na to zahajovací podnik sezony 2015 s datem 22.února.

Týmy jako Aruba.it Ducati Superbike, Red Devils Aprilia nebo Crescent Suzuki teď 21. a 22.ledna testují v Portimau. Jaké jim tam bude přát počasí je zatím s velkým otazníkem. Také tyto týmy pak v závěru měsíce absolvují poslední privátní test v Jerezu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist