Severní Irsko přivítá v roce 2019 závody WorldSBK

Tříletou smlouvu mezi Manna Developments a Dorna WSBK Organization podepsali zástupci obou společností s platností od roku 2019. V Severním Irsku tak budou pořádat závody světové série superbiků na okruhu Lake Torrent Circuit, který je momentálně ve výstavbě.

S okruhy, které ještě nejsou dokončeny to někdy není snadné, ale doufejme, že do příštího roku vše stihnou a Severní Irsko skutečně uspořádá svůj podnik WorldSBK. Vždyť trojnásobný šampion Jonathan Rea je Severní Ir, takže s vysokou návštěvou diváků by problém určitě nebyl. Mimo jiné, v pátek 2.února oslaví Rea své jednatřicáté narozeniny.

Na novém závodním areálu Lake Torrent Circuit se intenzivně pracuje v malém městečku Coalisland v County Tyrone, čtyřicet minut od Belfastu. Návrh 3,6 kilometru dlouhého okruhu s dvanácti zatáčkami pochází z dílny Driven International a má světový motocyklový seriál, v rámci jeho premiéry v Severním Irsku, dostat na 163 akrů bývalého hliniště (těžba hlíny).

Výkonný ředitel WorldSBK, Daniel Carrera, na toto téma uvedl: „Jsme rádi, že Severní Irsko můžeme přidat jako další destinaci pro MOTUL FIM Superbike World Championship. Okruh Lake Torrent je fantastický projekt, který nabídne prvotřídní zázemí jak pro soutěžící, tak pro diváky. Je nám ctí, že si WorldSBK vybrali představitelé Manna Developments a Mid Ulster pro jejich mezinárodní propagaci okruhu a vůbec celého regionu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist