Šampion BSB Bradley Ray přestupuje do WorldSBK

Novým členem startovního roštu WorldSBK bude příští rok britský závodník Bradley Ray. Ve středu to oficiálně potvrdila společnost Yamaha Motor Europe, jenž dále uvedla, že letošní šampion BSB bude závodit na motocyklu Yamaha R1 v barvách týmu Yamaha Motoxracing WorldSBK a to během evropských kol superbikového šampionátu.

Po skvělé sezoně BSB, kterou Bradley Ray ukončil celkovým vítězstvím, bude mít pětadvacetiletý rodák z Ashfordu příležitost ukázat svůj talent na světové scéně. Jelikož s týmem Yamaha Motoxracing WorldSBK absolvuje pouze evropské podniky MS superbiků, zahájí sezonu třetím kolem sezony 2023 v Assenu.

Bradley Ray na téma přestupu do MS superbiků uvedl: „Po neuvěřitelné premiéře s Yamahou ve Velké Británii, jenž mi přinesla devět vítězství a třiadvacet umístění na stupních vítězů, jsem se stal britským šampionem v kategorii Superbike. Jsem proto nesmírně potěšen, že mě Yamaha odměnila příležitostí udělat další krok s týmem Yamaha Motoxracing WorldSBK.”

„O vítězství v mistrovství světa Superbike jsem snil od svého závodního debutu a jsem si vědom, že bez podpory výrobce jako je Yamaha a týmu, který mám kolem sebe, by to nebylo možné. Těším se na WorldSBK a doufám, že půjdu ve stopách řady Britů, kteří byli v tomto šampionátu úspěšní. Je čas zacílit na další titul a jít za ním krok za krokem!”

„Yamaha se plně zavázala dát našim jezdcům z národních šampionátů příležitost závodit na mezinárodní scéně,” uvedl Andrea Dosoli (Yamaha Motor Europe Road Racing Manager). „Po neuvěřitelné první sezoně s R1 v britských superbicích BSB Bradley ukázal, že si své místo na startovním roštu WorldSBK v roce 2023 plně zaslouží.”

„V průběhu let jsme viděli, že má fantastické závodní umění a konzistenci, která mu letos umožnila získat titul. Jsme si jisti, že se dokáže rychle adaptovat, stejně jako to dokázal během celé své dosavadní kariéry. Tým Yamaha Motoxracing WorldSBK mu jistě poskytne tu nejlepší možnou šanci bojovat o dobré výsledky,”
dodal Dosoli závěrem.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist