Rea: Nikdo doposud neudělal rozhodující trhák

Jako třetí v průběžné klasifikaci mistrovství světa cestuje Jonathan Rea k závodnímu víkendu do Salt Lake City a doufá v zemi neomezených možností na pořádně tučný bodový příděl.

Jonathan Rea sice nemá na závody v Salt Lake City ty nejlepší vzpomínky, tedy hlavně co se týká jeho pádu v prvním kole loňské první jízdy. A také druhá neproběhla dle jeho přání, když v ní skončil až jako jedenáctý. Letos ale doufá pilot týmu Honda World Superbike Team v daleko lepší průběh závodního víkendu a v pořádně tučný bodový přírustek.

"Vypadá to tak, že okruhy které pro nás v posledním roce nebyly vůbec dobré, tak v letošním roce jsou o.k. – jako třeba Donington. 2011 to v Milleru nebylo nic světoborného, ovšem moje Honda se v letošním roce v mnoha směrech zlepšila. Těším se na závody, neboť jsme už letos dokázali, že dokážeme být hodně silní. V Milleru jsem jako superbikový Rookie stál na podiu, ale od té doby bohužel už ne", vzpomíná jezdec nizozemské stáje manažéra Ronalda Ten Kateho.
Přes své nepříliš konstantní výsledky je Rea po svém vítězství v Doningtonu celkově třetí v MS. 25-letý Brit pokládá letošní sezónu za velmi vyrovnanou, tedy více než předchozí sezóny: "V letošním roce je více jezdců, kteří jsou schopni sebrat důležité body. V loňské sezóně byli sice různí vítězové závodů, ale na předních třech místech se vyskytovali skoro pořád stejní jezdci (Checa 21x, Melandri 15x, Biaggi 12x - pozn. Bosso). V letošním roce sice vyhraješ jeden závod, ale v tom dalším skončíš až pátý. Nikomu se doposud nepodařilo v MS udělat rozhodující trhák tím, že stabilně bere 25 bodů".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist