Rea: Miluji Brno

Jonathan Rea se těší na svůj oblíbený okruh. Týmový kolega Hiroshi Aoyama zná také Brno opravdu dobře ze závodů Grand Prix a přijíždí tak s velmi pozitivním pocitem.

Už zítra se rozburácí motory devátého letošního závodu mistrovství světa superbiků 2012: "Mám opravdu rád závodní trať v Brně a vyhrál jsem zde svůj úplně první závod na Hondě v roce 2008 v šampionátu supersportů", pěje o Brně chválu Jonathan Rea. Také s charakteristikou tratě nemá pilot Hondy vůbec žádné problémy, ačkoliv zde v loňském roce pro zranění chyběl a nahradil ho tehdy jeho krajan Alexander Lowes: "Náš motocykl se hodně zlepšil a já jsem skutečně hodně zvědavý, jak se nám v Brně bude dařit, neboť Aragon byl pro nás hodně tvrdý", říká dále třetí jezdec šampionátu Rea.
Rea také vysvětluje, že problémy na okruhu Motorland vznikly proto, že v porovnání s ostatními soupeři zde jeho tým Honda World Superbike ještě nikdy netestoval: "Ale v Brně to bude úplně jiné. Zde máme hodně nasbíraných dat. Navíc jsme po závodě v Aragonu testovali především elektroniku a nasbírali řadu informací. Mám rád Brno a už se moc těším, tam závodit".

Týmový kolega Hiroshi Aoyama zná Masarykův okruh ze závodů MotoGP hodně dobře: "V létě může být v Brně dost vedro, takže to může být tvrdé. Znám tento okruh a jelikož jsem měl na posledním testu v Aragonu opravdu dobrý pocit, tak si ho chci vzít s sebou na brněnský závodní víkend", říká Japonec s tím, že hned od pátku chce být hodně vpředu, aby se mu podařilo dostat do Superpole (ještě v něm nikdy nestartoval) a tím si zajistit dobrou startovní pozici do obou závodů.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist