Razgatlioglu může slavit superbikový titul už v sobotu

Turecký závodník Toprak Razgatlioglu (Yamaha) vede průběžné hodnocení WorldSBK náskokem 30 bodů. Celkové vítězství ale zatím nemá jisté, jelikož v Indonésii je možné získat maximum v podobě 62 bodů. Co musí tovární jezdec Yamahy udělat, aby si titul zajistil už v prvním závodě, nabízíme v níže uvedeném článku.

Turecký závodník Toprak Razgatlioglu, pokud chce titul získat už v sobotu, musí překonat svého rivala v boji o titul Jonathana Rea (Kawasaki), rozdílem minimálně 7 bodů. Tím pádem by měl náskok 37 bodů a tento součet je zároveň maximum, které lze získat z nedělních klání sprintu Tissot Superpole a druhého hlavního závodu. Pokud by nastala shoda bodů, Razgatlioglu by šampionát vyhrál, jelikož má vyšší počet vítězství v hlavních závodech.

Pokud Razgatlioglu první hlavní závod vyhraje, získá titul šampiona v případě, že Rea závod dokončí třetí nebo níže. Jakmile by Razgatlioglu zajel v prvním závodě na druhé místo, slavil by titul v případě, že by Rea skončil čtvrtý nebo níže. V případě, že Razgatlioglu závod dokončí třetí, Rea by musel bodovat od sedmého místa dolů. Když Razgatlioglu skončí čtvrtý, titul získá jen pokud Rea zajede na desáté místo nebo níže a v případě Turkovy páté pozice by Rea musel bodovat od dvanáctého místa níže. Titul zamíří k Turkovi také pokud by byl šestý a Rea třináctý a níž nebo pokud by cílem projel sedmý a úřadující šampion by byl čtrnáctý nebo níž. Pokud by Rea v prvním závodě nebodoval, Turek musí zajet nejhůř na devátou pozici, aby získal titul už v sobotu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist