Razgatlioglu možná pojede oficiální test MotoGP

Turecký závodník WSBK Toprak Razgatlioglu je továrním jezdcem Yamahy v mistrovství světa superbiků, kde mu také patří titul světového šampiona. S přestupem do MotoGP se v jeho případě počítá, ale poslední informace naznačují, že k němu může dojít dřív než se zdálo. Turek má smlouvu s týmem Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK do konce roku 2023, ale poté, co již loni vyhrál titul, by mohl přestup o jeden rok urychlit.

Pokud mu to jeho povinnosti ve WorldSBK umožní, tak by Toprak Razgatlioglu měl letos absolvovat oficiální testy s Yamahou MotoGP. Jedná se o testy, které mají týmy královské kubatury na programu v Malajsii a Indonésii. Razgatlioglu již dříve potvrdil, že bude absolvovat testování s Calem Crutchlowem, testovacím jezdcem tří ladiček, ale jen jako privátní.

Manažer Razgatliogla, Kenan Sofuoglu, pro Speedweek.com potvrdil, že testy v plánu mají.„Plánujeme privátní test a možná budeme i u oficiální části, pokud to pro nás bude z časového hlediska možné. Zatím nemáme nic potvrzeno, ale předpokládám, že Toprak bude v zimě sedět na motorce třídy MotoGP.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist