PTR: 2014 do MS-Superbike?

Pokud Dorna změní na rok 2014 reglement superbikového šampionátu, jak si Simon Buckmaster představuje, tak by se dle bosse PTR mohl tento tým objevit místo v MS-Supersport raději v MS-Superbike.

Simon Buckmaster po setkání s bossem Dorny Carmelem Ezpeletou 5. prosince vážně přemýšlí, jak se bude dále vyvíjet reglement seriálu MS-Supersport a MS-Superbike a vzal si Ezpeletovu hlavní myšlenku jaku to podstatnou: závodění v obou kubaturách by se mělo zlevnit.

S pouhými 19 jezdci, což historie šampionátu MS-Superbike nepamatuje, je startovní pole 2013 hodně chudé. Buckmaster se proto zabývá myšlenkou, jak tento počet pomocí vlastních sil navýšit: "Současná pravidla kubatury MS-Supersport umožňují i privátním týmům bojovat o vítězství, což jsme my sami v posledních třech sezonách potvrdili. Jsem si jistý, že pokud bude zaveden stejný reglement i v MS-Superbike, tak i my změníme kubaturu a s námi zřejmě i některé další dobré týmy z kubatury Supersport", přemítá nahlas Buckmaster, neboť superbiky se na televizní obrazovce objevují během závodního víkendu daleko víc, než supersporty a tím jsou pro média zajímavější, což ostatně dokazuje nezájem médií o tuto kubaturu vůbec. Není totiž vůbec výjimkou, že na tiskové konferenci po závodě supersportů je zúčastněno maximálně 3 novináři, a také při předzávodní prezentaci před jednotlivými závodními víkendy je pozván pouze jeden pilot ze supersportů, zatímco superbikové startovní pole zastupuje 5 až 6 jezdců!
Schopnost vyhrát vlastními silami není dle britského majitele týmu PTR pouze otázkou peněz: "Při současných pravidlech není možné ani s hodně velkým budgetem se v MS-Superbike prosadit se soukromým týmem, ale mohlo by se to změnit", je přesvědčen bývalý pilot královské kubatury půllitrů Simon Buckmaster.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist