První řada je “žlutá” Ducati

Velká spokojenost panovala v týmu Effenbert Liberty Racing na konci Superpole v Assenu, které se dnes jelo na obtížné trati za velmi těžkých klimatických podmínek, neboť Smrž a Guintoli obsadili třetí a čtvrté místo.

Tým ukázal, ostatně jako obvykle, velké odhodlání jít za co nejlepším výsledkem, který se nakonec dostavil třetím a čtvrtým místem Jakuba Smrže a Sylvaina Guintoliho, kteří se tak postaví do první řady Grand Prix Holandska.

V poslední části Superpole se Čech Smrž závěrečným časem 1'36 "566 umístil jako třetí za Reou a Polemanem Sykesem. Hned za ním, tedy v první řadě bude stát Francouz Guintoli, jehož čas se zastavil na 1'36 "875.
Velmi nešťastné odpoledne zažil mladý Maxime Berger, když už po několika minutách se nemohl vyhnout Badovinimu, který spadl před ním, a náš jezdec se tak ocitl v brutálním pádu, ze kterého ale vyvázl Maxime naštěstí bez zranění,což se ale nedá říci o jeho motocyklu Ducati, který byl pro další použití v Superpole úplně zničený. Maxime Berger zajel čas 1'44 "022, to znamenalo 15. místo a závod tak začne ze 4. řady.

Dnešek byl velmi pozitivním dnem pro kanadského jezdce Bretta McCormicka, který se málem při svém prvním ježdění na nizozemském okruhu dostal do druhé jízdy, tento sen bohužel zmizel v posledních minutách. Nicméně, mladý talent se časem 1'41 "962 kvalifikoval jako 13. do čtvrté řady jako její první jezdec.
# 96 Jakub Smrž: "Jsem spokojený s výsledkem dnešního dne v Assenu. Jak se dalo očekávat, počasí tady v Holandsku bylo hodně proměnlivé a museli jsme si pro optimální výkon vytvořit několik strategií. Ale já jsem byl za všech podmínek dobrý, za což musím poděkovat svému týmu, který mě jako obvykle, plně podporoval. "

# 50 Sylvain Guintoli : "Výsledkem velmi dobré práce byl velmi rychlý den. Assen je jeden z mých nejoblíbenějších okruhů a společně se svým týmem jsme našli skvělé nastavení, abychom byli zítra konkurence schopní bez ohledu na počasí."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist