První den v Portimau zajel nejrychleji Redding

Týmy superbikového šampionátu absolvovaly rychlý přesun z jihošpanělského Jerezu do portugalského Portimaa, kde od neděle testují na okruhu Autodromo Internacional do Algarve. Jedná se o druhý privátní test roku 2020, který pokračuje druhým dnem v pondělí 27.ledna. Pak už následuje balení materiálu a přesun do Austrálie, kde mají týmy koncem února oficiální dvoudenní test a sezonu zahájí závody na Phillip Islandu.

Do oběda si první tři časy drželi jezdci Yamahy, ale v závěru dne to byl Scott Redding (ARUBA.IT Racing – Ducati), kdo nastavil maximum dne na 1'41,179 sekundy a byl tak nejrychlejším jezdcem prvního dne testu WorldSBK v Algarve. Jeho týmový kolega Chaz Davies (ARUBA.IT Racing – Ducati) ztratil na první pozici 1,6 sekundy, takže plánované zlepšení se tak prozatím nedostavilo.

V přípravě si výborně vede Loris Baz (Ten Kate Racing Yamaha), jenž to v neděli dokázal druhým nejlepším časem dne 1'41,752 sekundy. Třetí v pořadí je jezdec továrny tří ladiček Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha WorldSBK Official Team), který je s časem 1'41,881 sekundy zároveň poslední s kolem pod minutu a dvaačtyřicet sekund.

Časy do pátého místa nastavil Michael van der Mark (Pata Yamaha WorldSBK Official Team) a Eugene Laverty (BMW Motorrad WorldSBK Team), jemuž se v průběhu testu pokazil motor, což si vyžádalo vyvěšení červených vlajek.

Jezdci tovární Hondy během dne pracovali na nastavení nového stroje CBR1000RR-R s tím, že to dnes nebyly časy atakující přední pozice. Leon Haslam (Team HRC) je s kolem 1'42,967 sekundy osmý, patnácté maximum dne 1'43,662 sekundy má na kontě Álvaro Bautista (Team HRC).

Tým Kawasaki Racing Team v Portugalsku netestuje, protože zvolili jednodenní test na okruhu v Barceloně a to s pondělním termínem 27.ledna. Jonathan Rea a Alex Lowes si tak zítra vyzkouší katalánský okruh, který byl pro letošní sezonu nově zařazen do kalendáře série WorldSBK.

Test WorldSBK a WorldSSP – 1.den (celkově)
Neděle, 26.ledna 2020 – Portimao, Portugalsko

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist