Příští rok bude Gardner ve WSBK s týmem GRT Yamaha

Mistr světa Moto2 z roku 2021 Remy Gardner letos absolvoval premiérovou sezonu jezdce královské MotoGP. Australan ale po roce své účinkování v MS prototypů ukončí a přestoupí do MS superbiků, kde bude jezdcem týmu GRT Yamaha. Současný jezdec týmu Garrett Gerloff bude příští rok jezdcem týmu Bonovo Action BMW v jehož vedení bude nově Eugene Laverty, který teď za tento tým závodí.

Remy Gardner bude ve WorldSBK závodit na jiné motorce, jiných pneumatikách, protože ty pro WSBK dodává italský výrobce Pirelli, také si bude muset zvyknout na jinou elektroniku a na formát tří závodů za víkend. „Je toho hodně, co se musíme naučit,” řekl Australan a pokračoval: „Spoustu nových věcí, které se musíme naučit. Pneumatiky, motorka, elektronika … . Během zimy budu určitě sedět na silniční motorce s pneumatikami Pirelli, budu jezdit spoustu kol, kde to jen půjde, a budu se snažit jim co nejlépe porozumět. Opravdu se těším na tuto novou výzvu, na nové motorky a nový šampionát.”

„Remy je vzrušující mladý talent, který se může pochlubit působivou kariérou v paddocku Grand Prix,” uvedl Andrea Dosoli (manažer Yamaha Motor Europe Road Racing). „Jsme samozřejmě potěšeni, že máme na palubě jezdce, který nejenže prokázal velký pokrok, ale má zkušenosti z nejvyšší úrovně motocyklových závodů. Jsme přesvědčeni, že se dokonale hodí do programu Yamaha WorldSBK a jsme zvědaví, co dokáže na jednom z našich strojů R1 WSBK. Rádi bychom také poděkovali Garrettu Gerloffovi za jeho angažmá ve společnosti Yamaha v uplynulých třech sezonách a přejeme mu vše nejlepší do budoucna.”

Manažer týmu Filippo Conti k příchodu Australana Gardnera uvedl: „Jsme rádi, že můžeme Remyho přivítat v našem týmu. Skvěle zapadá do našeho programu a je to špičkový jezdec, který prokázal své schopnosti jako mistr světa v paddocku Grand Prix. Pevně věříme, že bude pro Yamahu a tým GYTR GRT Yamaha WorldSBK velkým přínosem. Zároveň bychom chtěli Garrettovi poděkovat za tři roky, které jsme spolu strávili. Na konci sezony se naše cesty rozcházejí, ale velmi si ho vážíme a přejeme mu vše nejlepší.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist