Prezentace týmu Effenbert Liberty v Sestriere

Český superbikový tým Effenbert Liberty Racing byl o tomto víkendu prezentován v italském lyžařském středisku v Sestriere.

Český superbikový tým Effenbert Liberty Racing vstoupil svou včerejší prezentací v italském lyžařském středisku Effenbert Liberty Racing Sestriere do své druhé sezóny mistrovství světa superbiků WSBK. V té první obsadil jeho francouzský jezdec Sylvain Guintoli celkově 6. místo v konečném pořadí a tým zásluhou Guintoliho a českého pilota Jakuba Smrže získal celkem šest podiových umístění. Oba dva jmenovaní piloti se svými výsledky rovněž zasloužili o zisk titulu mistra světa v soutěži továren a v soutěži týmů obsadil tým Effenbert Liberty Racing celkově 4. místo v šampionátu.
Do letošní sezóny se superbikový tým rozrostl ještě o třetího pilota, když k Sylvainovi Guintolimu a Jakubu Smržovi přibyl mladý 22-letý Francouz Maxime Berger.
Novinkou je ale vznik juniorského týmu Effenbert Liberty Racing, který pojede v seriálu Superstock FIM Cup se dvěma jezdci a to s Kanaďanem Brettem McCormickem a s Italem Federicem Sandim. Jako motocykl budou mít oba "junioři" k dispozici zbrusu novou litrovou Ducati Panigale 1199, která tak nahradí v superbikovém šampionátu 2013 slavnou Ducati 1098.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist