Pozitivní den pro tým Effenbert Liberty Racing

Přes nedostatek přizpůsobivosti našich motocyklů na okruhu v Lombardii, se nám v závodě podařilo zlepšit dosažené výsledky v kvalifikaci, a to navzdory smůle, která byla charakteristická pro druhý dnešní závod.

V prvním závodě oba dva naši jezdci dobře odstartovali, tedy vzhledem k postavení na startovním roštu. A dokázali během celého závodu jet velmi dobré tempo, ačkoliv to bylo proti maximální rychlosti Aprilie, Yamahy, BMW a Suzuki hodně obtížné. Na konci závodu získal Jakub Smrž desáté místo, a to jen nepatrně za vedoucím jezdcem šampionátu – rovněž na Ducati - Carlosem Checou. Sylvain Guintoli, který ještě není v dokonalé fyzické kondici, obsadil dvanácté místo.
Bohužel start do závodu číslo dvě byl hodně nešťastný pro Jakuba Smrže, který byl bez vlastní odpovědnosti zapleten do havárie Haslama a Reye, takže pro něho okamžitě skončil jeho vlastní závod, naštěstí bez vážnějších fyzických následků.
Sylvainu Guintolimu se naštěstí podařilo vyhnout této havárii a ocitl se na konci první šikány na osmém místě. Francouzský jezdec zajel celý tento závod velmi pravidelně, o čemž svědčí i jeho konzistentní časy na jedno kolo a bojoval celý závod s Badovinim na BMW. Tento souboj byl charakterizovaný především hodně předjížděním a nakonec ho vyhrál pilot s motocyklem BMW a to především díky velké rychlosti na rovinkách. Na konci závodu skončil Guintoli jako sedmý, jako první motocykl Ducati v cíli.

Tento závod byl také poznamenán trestem pro Maxe Biaggiho, který na vedoucím místě řízl šikánu na konci rovinky a také problémy s motorem, které trápily vedoucího jezdce šampionátu Carlose Checu.

Jen pro úplnost, byl to velký den pro Eugena Lavertyho, který zvítězil v obou závodech, v první jízdě před Maxem Biaggim a Leonem Haslamem a po velkém duelu s týmovým kolegou Marcem Melandrim a pilotem na Suzuki Michelem Fabriziem – byly to jeho první stupně vítězů v letošní sezóně – v jízdě druhé.

Jakub Smrž: "V prvním závodě jsem měl dobrý start a i dobré závodní tempo, ale bohužel, i přes skvělou práci týmu, jsem na dlouhých rovinkách nemohl bojovat s rychlejšími motocykly. Mohl jsem porazit Carlose Checu, ale chybělo mně trochu štěstí. A porazit Camiera, to mně zase nedovolil jeho motocykl a také vhodná příležitost. Ve druhém závodě jsem se bohužel nemohl vyhnout oběma jezdcům, kteří uklouzli přede mnou. Naštěstí jsem neutrpěl žádné vážné fyzické následky, a navíc máme naději na lepší výsledek na okruhu Miller Motorsport Park, neboť tento okruh je daleko vhodnější pro vlastnosti našeho motocyklu. "

Sylvain Guintoli: "Jsem docela spokojený s výsledky prvního dnešního závodu, kde jsem ale ztratil trochu času v souboji se Sykesem na Kawasaki. Pak jsem bojoval s , Badovinim, který byl ale s BMW rychlejší na rovinkách. Ve druhém závodě to šlo mnohem lépe, jezdil jsem dobré časy na kolo a byl jsem tak schopen zajet nejlepší výsledek této sezony. Opravdu jsem si užil boj s Badovinim, který byl zajímavý neustálým předjížděním."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist