Potřebujeme najet víc kilometrů, říká Terol s Baioccem

V portugalském Portimau tento týden testovala také stáj Althea Racing s novou jezdeckou sestavou v podobě Mattea Baiocca a Nicolase Terola. Samozřejmě jak v případě ostatních testujících, tak rovněž tým Althea neměl štěstí na počasí, takže oba jezdci najeli jen minimum kilometrů na suché dráze. Vše si chtějí vynahradit příští týden v Jerezu, protože to mají na programu další privátní test.

Pro Španěla Nicolase Terola je start v třídě Superbike velkou změnou v jeho závodní kariéře, protože až doposud byl jezdcem mistrovství světa prototypových motocyklů v třídě Moto2. Světový šampion třídy 125ccm z roku 2011 teď potřebuje najet co nejvíc kilometrů, aby adaptoval svůj styl jízdy novým podmínkám.

„Je tam spousta rozdílů!“ komentoval Nicolas Terol přestup z šestistovky Moto2 na stroj třídy Superbike. „Superbike má větší sílu a motor je neuvěřitelný. Je tam víc elektroniky a také jsou jiné pneumatiky. Hodně se mi to líbí. Motorky třídy Moto2 jsou víc nekompromisní a myslím, že také obtížnější. S motocyklem třídy superbike je ježdění snadnější a rozdíl dělá právě větší výkon plus elektronika. Problém v Portimau je počasí. Potřebuji najet co nejvíc kilometrů za suchých podmínek, abych řádně prověřil nastavení.“
Nováček Matteo Baiocco potřebuje stejně jako Nicolas Terol jezdit a získávat důležité zkušenosti s novým motocyklem Ducati 1199 Panigale. V Portugalsku měl příležitost testovat na suchu jen ve čtvrtek odpoledne. Víc času na dráze snad získá příští týden v Jerezu, kde tým Althea Racing pokračuje v předsezonní přípravě.

„Během tohoto testu jsme neměli příliš možností jak motorku vyzkoušet za dobrých povětrnostních podmínek, ale jinak si myslím, že pro nás věci vypadají povzbudivě, co se týče nadcházející sezony,“ uvedl Matteo Baiocco. „Motorka se postupně zlepšuje a v testech budeme pokračovat příští týden v Jerezu. Snad nám tam vše vyjde a do Austrálie odjedeme v dobré náladě.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist