Pierfrancecso Chili o Maxi Biaggim

Proč musel odejít ex-pilot superbiků Pierfrancesco Chili od televize? A jaký má 17-násobný vítěz závodů WSBK názor na dvojnásobného mistra světa a svého krajana Maxe Biaggiho?

V sezonách 2007 a ​​2008 pracoval Pierfrancesco Chili v televizním italském kanálu LA7 při přenosech superbikových závodů jako odborný komentátor. O rok později byl ale bez udání důvodů v programu vynechán a nahrazen bývalým jezdcem WSBK Maurem Sanchinim.

V kuloárech se proslýchalo, že Chili byl vyhozen po slovní hádce s Maxem Biaggim na parc fermé po závodě v Portimau (viz video). Po kolizi Fabrizia s Biaggim v první portugalské jízdě a následující potyčce, obvinil italský jezdec, tehdy jezdící na motocyklu Ducati Sterilgarda, Chiliho ze zaujatosti. Ve druhé jízdě pak Michel Fabrizio dojel druhý a Max Biaggi byl odmávnut šachovnicovým praporkem na pozici 13. 

Nyní předevčírem - během večeře v restauraci "Panathlon Club Bologna 1957"  - Chili potvrdil důvod, proč dostal tehdy padáka: "Biaggi? On je ten, kvůli kterému mě vyhodili z televize, je to falešný člověk a byla v tom politika."

Bývalý pilot a vítěz závodů GP a WSBK Pierfrancesco Chili je názoru, že kritika takového jezdeckého kalibru, jako je Biaggi v superbicích, není pro superbikový šampionát vůbec žádoucí. Max Biaggi totiž pomohl Paolovi a Mauriziovi Flamminiovým minimálně k tomu, že se zvedl podstatně zájem o televizní sledování šampionátu WSBK v tehdejší době.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist