Od pondělí testují na Phillip Islandu jezdci WorldSBK a WorldSSP

Začátek sezony MOTUL FIM Superbike World Championship 2024 se rychle blíží, jelikož zahajovací podnik sezony v Austrálii je už příští víkend 23. až 25.února. Ještě dřív, než sezonu odstartují první tréninky, proběhne na Phillip Islandu oficiální test. V pondělí 19.února testují jezdci série WorldSSP a o den později, v úterý 20.února, na trať vyjedou jezdci královské kategorie WorldSBK. Každý den má dvě samostatné části.

V Austrálii budou testovat všichni jezdci šampionátu supersportů WorldSSP mimo těch, kteří jedou WorldSSP Challenge. Úřadující světový šampion Nicolo Bulega (Ducati) přestoupil k superbiků, takže šance získat titul mistra světa jsou na jeho bývalých rivalech. Především je to Stefano Manzi (Pata Yamaha Ten Kate Racing), který loni bojoval o titul. Jeho novým týmovým kolegou je Glenn van Straalen (Pata Yamaha Ten Kate Racing), který má rovněž vysoké ambice. V týmu Aruba.it Racing WorldSSP nastupuje za Bulegu Španěl Adrian Huertas. Francouz Lucas Mahias (GMT94 Yamaha) je zpět v šampionátu, stejně jako Hikari Okubo (Vince64 Racing Team by Puccetti). Po zranění, které ovlivnilo sezonu 2023, je zpět Can Öncü (Kawasaki Puccetti Racing).

Ital Federico Caricasulo (Motozoo ME AIR Racing) bude usilovat o nejvyšší příčky, jinak to u něho ani nejde. Brit Tom Booth-Amos (PTR Triumph) je týmovým kolegou Ondřeje Vostatka, českého zástupce v supersportech. Ital Lorenzo Baldassarri (Orelac Racing VerdNatura) to jednu sezonu zkusil ve WorldSBK a je zpět v supersportech. John McPhee a Jorge Navarro, oba bývalí jezdci série Grand Prix, nyní závodí v barvách WRP-RT Motorsport by SKM-Triumph. V týmu PETRONAS MIE Racing Honda nastupují dva nováčci Kaito Toba a Khairul Idham Bin Pawi.

V úterý 20.února testují na Phillip Islandu jezdci superbikového šampionátu WorldSBK. Pole třiadvaceti závodníků má poslední šanci vyladit své stroje, než zahájí bitvu o letos první mistrovské body. Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha) pojede v Austrálii poprvé na YZF-R1, stejně jako Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) na M 1000 RR a Axel Bassani (Kawasaki Racing Team WorldSBK) na ZX-10RR. U HRC zůstává stejná sestava jako loni Iker Lecuona a Xavi Vierge. Nováček v továrním týmu Ducati Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) si v Austrálii poprvé vyzkouší Panigale V4 R. Nováčci v soutěži jsou také Andrea Iannone (Team GoEleven) a Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team).

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist