Nyní nás čeká Imola

Pouze několik málo hodin nás dělí od druhého kola SBK World Championship, které se bude konat od 30. března do 1. dubna v Imole na historické trati Enza a Dina Ferrariho.

Effenbert Liberty Racing Team zde pojede podruhé, tedy po svém debutu v roce 2011. V letošním roce ale bude mít ve hře hned čtyři žolíky, Jakuba Smrže, Sylvaina Guintoliho, Maxime Bergera a Bretta McCormicka, kteří jsou všichni hodně namotivovaní k tomu, aby závodili ve vedoucí skupině.

Všichni si jistě pamatujeme, co se zde na tomto okruhu odehrálo v září roku 2011. Český tým zde zásluhou Sylvaina Guintoliho získal šesté a sedmé místo, zatímco “Kuba” Smrž po sedmém místě v první jízdě, v té druhé bohužel havaroval.

Rok 2012 bude tedy na Imole o návratu na loňská umístění pro oba zkušené jezdce našeho týmu a naopak pro Maximeho a Bretta velká příležitost k získání dalších závodních zkušeností a přiblížení se ke zkušenejším jezdcům našeho týmu.
Maxime Berger absolvoval úspěšný debut před několika týdny v Austrálii a jasně tak dokázal, že je svým jezdeckým uměním předurčen k hodně vysokým cílům.

Svou světovou superbikovou premiéru si zde odbude Brett McCormick, který byl nedávno povýšen ze stocků do superbiků.

V aktuálním žebříčku šampionátu patří Sylvainovi Guintolimu a Jakubovi Smržovi společně 6. a 7. místo, když mají na svém kontě po 16 bodech, zatímco Maxime Berger je po dvou úvodních jízdách 10. se ziskem 12 bodů.

Je třeba připomenout, že v “Down Under” začal Effenbert Liberty Racing Team 25. ročník World Superbike podiovým umístěním, takže lepší začátek sezóny si jen těžko mohl představit.
V prvním závodě sezóny 2012 začali Sylvain Guintoli a Jakub Smrž na 5., respektive 6. místě, zatímco Berger odstartoval do závodu jako 10. Guintoli se ale brzy začal dostávat do samé spice závodu, tak Berger jezdil už sedmý, když musel vyjet z tratě a do závodu se vrátil jako 20. Ovšem bojoval opravdu jako lev a výsledkem byla celková 13. pozice. A zatímco Jakub Smrž dokončil závod na místě 5., tak Guintoli vybojoval s maximálním úsilím podiové umístění po skvělém souboji s Tomem Sykesem, což byly pro všechny diváky nezapomenutelné a nejlepší okamžiky celé první jízdy.

Ve druhém závodě zatlačil mladík Maxime Berger opravdu na pilu a dokončil závod na skvělém 7. místě, když dokázal bojovat se svými soupeři od samotného začátku až do úplného konce. Tato jízda bylo hodně nešťastná pro Sylvaina Guintoliho, který v 9. kole bohužel havaroval a závod tak pro něho předčasně skončil. Jakub Smrž byl ze začátku dlouhý na brzdy a ztratil tak několik pozic. Skvělou stíhací jízdou se ale propracoval na 11. místo v cíli.
Nyní je tedy pozornost zaměřena 100% na Imolu, kde se bude náš tým snažit předvést celý svůj potenciál a bude zde bojovat o další – doufejme že velkou – porci mistrovských bodů.

Imola je ale take příležitostí pro zažití vzrušujících událostí, které lemují závodní víkend. Effenbert Liberty Racing Team zve všechny na úžasnou Effenbert Race Party, která se koná v sobotu 31. března od 16:30 hodin v Ducati Village.

Hudba, zábava a legrace jsou symbolické prvky, které charakterizují toto speciální Rendez-vous s volným vstupem a jehož součástí je i jezdecká autogramiáda pro všechny „tifosi“.

Paddock dívky a sexy hostesky svou přítomností ještě více zdůrazní tuto show, navíc bude možnost shlédnout specialitu, tedy “bartenderses freestyle” doplněný přehlídkou lahví pěnivého piva Effenbert a dále a dále a …a ještě mnohem více!

Piva bude určitě hodně pro všechny, je připravena i ochutnávka koktejlů vyrovených z těch nejdražších nápojů.

Effenbert Liberty Racing čeká na vaši návštěvu po celé tři úžasné dny v Imole.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist