Neil Hodgson nemá stále angažmá

Za situaci okolo své osoby viní Neil Hodgson letošního mistra světa superbike Troye Baylisse, který údajně mezi své podmínky pro podpis nové smlouvy žádal i neobsazení Hodgsona do továrního týmu Ducati Xerox.

Bývalý mistr světa superbike Neil Hodgson bude patrně příští rok bez pořádného angažmá. Po svém zisku superbikového titulu se Hodgson neúspěšně pokoušel prosadit do MotoGP, poté strávil dva roky v USA, kde v továrním týmu Ducati získal pouze jedno mokré vítězství. Italská továrna ovšem na konci této sezóny oznámila, že se dál již nebude amerického šampionátu účastnit a Hodgson tak přišel o práci. Chvilku doufal, že mu bude nabídnuto místo ve WSBK, kde chtěl nahradit Lorenza Lanziho, ovšem jak nedávno uvedl Hodgson na svých internetových stránkách, toto místo mu bylo po interpelaci Troye Baylisse zamítnuto.
"Cítím se být velmi nepohodlným jezdcem, nezažil jsem to již více jak deset let," říká Hodgson na svých internetových stránkách. "Momentálně jsem bez práce. Moje plány dostaly trhlinu poté, co mi z Ducati Corse oznámili, že v roce 2007 se mnou nepočítají. Myslím si, že Troy Bayliss nechtěl v týmu velmi konkurenceschopného jezdce a Ducati mu v jeho požadavku ustoupila. Upřímně si myslím, že mám na to, abych získal druhý titul. Dokonce jsem kvůli tomu odmítnul i místo v týmu Rizla Suzuki, ve kterém jsem měl jezdit britský šampionát.“
Hodgson tak pro rok 2007 nemá zajištěnou budoucnost a protože Bayliss má s Ducati smlouvu až do konce roku 2008, bude Hodgson muset na tovární Ducati patrně hodně dlouho čekat.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist